Hlavní obsah

Nejčastější důvody, proč muži ztrácejí chuť na sex

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přemýšlíte nad tím, proč váš milovaný již není v posteli tak náruživý a sexuchtivý jako na počátku vztahu? Hledáte chyby, kde se dá, ale stále v tom nemáte jasno? Pak vězte, že za to může pravděpodobně některý z níže uvedených ženských nešvarů.

Podívejte se, co mužům na ženách nejvíce vadí a proč odmítají sexVideo: Novinky

 
Článek

1. Zanedbaný vzhled

V období zamilovanosti chce být každá žena krásná a je jedno, zda je s mužem ve společnosti nebo v domácím prostředí. Asi těžko ji muž uvidí ve vytahaném triku,  ušmudlaných teplácích, v zapraném bavlněném prádélku, s neupravenými vlasy či rozmazaným make-upem. Jenže jakmile ženy o partnera přestanou usilovat a začnou si být vztahem s ním jisté, polevují. Přestanou přemýšlet nad oblečením i vzhledem. Jenže muži ke svému vzrušení potřebují mnohem více obrazových vjemů než ženy a zanedbaný vzhled dává skutečně zabrat jejich sexuálním fantaziím. Na někoho dokonce působí doslova antikoncepčně.

2. Sebepodceňování

Pokud muž pětkrát za den uslyší od své partnerky, jak je ošklivá a tlustá, pak je téměř stoprocentní pravděpodobnost, že se mu tato její neustálá sebekritika vryje do podvědomí a začne tomu i sám věřit.

Vše je otázkou sebevědomí. Pokud ho má žena dostatek, ale ne zas přehnaně, pak na muže působí zaručeně atraktivněji a smyslněji. Sebevědomí může být výtečným afrodiziakem vztahu. A jak říkají odborníci: Je-li žena sebevědomá, pak muži více přehlížejí všechny její nedostatky.

3. Přehnaná přecitlivělost

Pláčete při sebemenším nezdaru či emotivní situaci? Pak vězte, že se to muži ale vůbec nelíbí. Přestože většina z nich má ochranitelské pudy, nic se nemá přehánět. Pokud se plačtivé situace vyskytují častěji než je zdrávo, pak to muže obvykle sexuálně ubíjí a odhání.

Překvapivě muže prý mnohem víc vzrušuje, když se ženy z naštvanosti dostanou do varu a občas klidně bouchnou dveřmi. Ale i zde platí pravidlo: všeho s mírou!

4. Nervozita

Neustále dobrou náladu nemá nikdo, ale existují ženy, které v poloze naštvanosti tráví většinu života. Trávit delší čas s takovým člověkem není vůbec jednoduché, natož s ním žít. Navíc i po sexuální stránce, koho by neustále bavilo někoho si usmiřovat či rozveselovat?

5. Nedostatek komplimentů a přehnaná kritika

Jestli muži něco potřebují, pak neustále chválit! Rádi poslouchají, když udělají něco dobře, že jim něco sluší apod. Mužské ego totiž potřebuje neustále dodávat patřičnou dávku sebevědomí. Pokud to žena dělá, pak si podle odborníků na absenci sexu zajisté nestěžuje.

Přesně naopak pak působí neustálá kritika a výčitky. Poslouchat od rána do večera, že je něco špatně, prostě nelze dlouhodobě. Časem to vzdají i velmi silní jedinci.

6. Žárlivost

Přiměřená žárlivost může být kořením vztahu. Obě pohlaví mají ráda, pokud o ně druhý jeví zájem a sem tam někdy projeví i strach. Nicméně, poslouchat pravidelně hysterické scény, když se muž otočí po jiné ženě nebo jí věnuje víc pozornosti, se také nedá dlouhodobě. Vztah by měl být o důvěře, ale také patřičné dávce svobody.

7. Dominance

Příliš dominantní žena se mužům zprvu líbí, ale časem zatouží být každý muž alespoň na chvíli tím ochráncem, o kterého se žena může opřít a ne naopak, jak to u dominantních žen bývá. Mít doma generála v sukních je jen pro silné nátury. Ostatní se po nějakém čase mohou cítit naprosto zbyteční.

8. Emoční závislost 

Každý touží ve vztahu volně dýchat. Jakmile člověk bez druhého nemůže udělat krok, něco je špatně. Pokud ne hned, pak za velmi krátkou dobu se jeden z nich začne doslova dusit. A nedostatek kyslíku neprospívá vztahu ani sexualitě.

9. Odmítání intimností

Pokud muž doma pravidelně poslouchá "dnes ne, bolí mě hlava" anebo "dnes ne, nemám náladu ani chuť", pak není divu, že se poohlédne někde jinde. Doprošovat se a neustále loudit nebaví dlouhodobě nikoho. Věčně odmítaný muž se cítí jednoduše nemilován. Sex bez lásky a spřízněné duše pak ani u mužů dlouhodobě nefunguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám