Hlavní obsah

Jak mohou muži zvýšit svou atraktivitu

Novinky, bok

Jsou muži, kteří jsou již od přírody dostatečně přitažliví, nebo mají určité charisma, které jim zaručuje úspěch u opačného pohlaví. Jsou ale bohužel i mnozí tací, kteří takové štěstí nemají. Ti se pak musí o to více snažit, aby svůj idol zaujali. Není ale proč zoufat. Existuje několik rad, jak mohou šanci na úspěch zvýšit.

Foto: Profimedia.cz

I když není muž zrovna nejkrásnější na světě, může pomocí malých triků své šance u opačného pohlaví zvýšit.

Článek

Průzkumů o tom, co všechno ženy na mužích přitahuje, byla provedena již celá řada. Samozřejmě, že pro většinu dam je alespoň částečně důležitý vzhled, pro některé i společenské postavení. Vedle toho jsou ale i další "stylové" znaky, kterých si dámy na mužích všímají, a kterým přikládají vedle vzhledu nemenší důležitost.

Výsledky jedné z nejnovějších studií uveřejnil server AskMen. Co je tedy podle výsledků pro ženy důležité při celkovém hodnocení opačného pohlaví?

Vhodně zvolená obuv

I když se to možná zdá na první pohled nedůležité, i taková "maličkost", jako jsou vhodné boty, udělá u některých žen své. Dámy prý totiž mají rády, když je jejich protějšek vyšší než ony, a tak si všímají i toho, jakou má muž obuv. Není zas až tak důležité, zda je společenská nebo sportovní, rozhodující je, aby měla alespoň trochu vyvýšenou podrážku.

Oblečení s výstřihem do tvaru V 

I takový detail, jakým je obyčejný tvar výstřihu u oblečení, hraje prý nemalou roli v tom, jak ženy muže vnímají. Pokud muži nosí saka či polokošile, které svým střihem vytvářejí tvar písmene V, vzbuzuje to celkový dojem širších ramen a ženy takové muže vnímají jako atraktivnější. Pozor ale na příliš těsné oblečení, u toho ani takový výstřih příliš nepomůže.

Pryč s přebytečným ochlupením

Celá řada průzkumů se v minulosti zabývala otázkou, zda ženy preferují hladké oholení u mužů (a to na různých partiích), nebo zda jim nějaké to přirozené ochlupení v určitém množství nevadí.

I v tomto nejnovějším průzkumu tak nesmí chybět tento bod. Rozhodně si přidáte plusové body, když se z vašeho svetru či trika nebude zákeřně prodírat ven tajemné ochlupení hrudníku. Nemusíte ale chodit do extrémů, zcela "vyholený" muž také není u žen moc v kurzu.

Cvičte

Cvičení je dobré nejen pro fyzickou kondici, ale také pro větší úspěch u žen. Ať je to, jak chce, vypracované a pevné tělo je přitažlivější a poutá větší pozornost než povislé bříško a kila navíc. Ale ani se cvičením se to nemá přehánět. Pro ženy je více sexy nějaký ten vypracovaný sval, pokud je ale muž naprosto posedlý dokonalostí a svou postavou, už tak sexy to není.

Tvařte se spokojeně a usmívejte se 

I výraz a typ tváře je důležitým prvkem, kterého si ženy všímají. Pokud má mužská tvář více ženských rysů, je to prý podle odborníků pro ženy znamením, že by takový partner mohl být vhodný pro dlouhodobý vztah. Důležitou roli pak jistě hraje i úsměv.

Symetrický střih vousů 

Jsou muži, kteří pravidelně dbají na to, aby měli hladce oholenou tvář. Jiní si s tím zase moc starostí nedělají, a nechají vousy růst podle svého. Pokud patříte do druhé skupiny, možná trošku pouvažujte o svém střihu. Nemusíte mít všechny vousy nachlup stejné, jde spíše o to, aby celkový střih působil symetrickým dojmem.

Správné držení těla

Správný postoj je důležitý nejen ze zdravotního hlediska. Neznamená to, že musí muži chodit stylem, jako když mají v zádech pravítko, ale shrbená ramena a ohnutá záda jim také na atraktivitě nepřidají.

Přijatelné množství kolínské

Vůně protějšku je pro ženy důležitým aspektem, pokud se to ale přežene, účinek bude spíše opačný. Podle průzkumů hraje velkou roli v přitažlivosti především přirozená vůně muže, podle které si ženy vybírají. Chce-li muž ženu zaujmout, je vhodné používat vody po holení nebo deodoranty či spreje s jemnějšími prvky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám