Hlavní obsah

Se sexuálním životem je plně spokojeno jen dvanáct procent mužů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Přestože sex ve spokojeném vztahu není to nejdůležitější, lidé jej k životu prostě potřebují. Je důležitý i ze zdravotního hlediska, zvláště pro muže. Podle nejnovějšího rozsáhlého průzkumu mezi muži z USA, Británie, Kanady a Austrálie je plně spokojeno se svým pohlavním životem jen každý desátý. Přitom celá čtvrtina dospělé mužské populace nemá žádný pohlavní život. Tyto výsledky jsou podle odborníků alarmující.

Foto: Profimedia.cz

Častější sexuální aktivity by přivítalo 20 procent mužů.

Článek

Z průzkumu, do něhož se zapojilo 70 tisíc mužů všech věkových kategorií, vyplývá, že častější sexuální aktivity by přivítalo 20 procent mužů, kvalitu sexu by zlepšila čtyři procenta a menší zlepšení očekává 39 procent mužů. Jen dvanáct procent pánů je se svým pohlavním dováděním plně spokojeno.

Pokud ale ženy chtějí mít z muže romantika, musejí mu projevovat blízkost a poskytnout intimní bezpečí. Právě pocit blízkosti je pro 73 procent mužů nejdůležitější v tom, aby ženě projevovali romantická gesta. Jen 18 procent mužů čeká za romantiku sex a zbytek mužů o romantice nic netuší.

Muži možná touží po sexu denně, ale jen jedenáct procent z nich si myslí, že by každodenní sex měl být normou v partnerství. Soulož několikrát týdně s partnerkou považuje za dostačující 78 procent mužů.

Anketa

Jste spokojeni se svým sexuálním životem?
Ano a to maximálně
13,1 %
Ano, ale stále je co zlepšovat
30,3 %
Ne, nevyhovuje mi kvantita
13,3 %
Ne, nevyhovuje mi kvalita
5,7 %
Ne, v podstatě mám všeho nedostatek
12,6 %
Ne, bohužel jsem již dlouhodobě bez partnerského sexu
25 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4034 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč jsme v létě sexuálně aktivnější

Že se v létě více věnujeme sexu, napovídají statistiky porodnosti. Ale také zvýšený výskyt pohlavních chorob, s kterými pacienti přicházejí za lékaři.

Výběr článků

Načítám