Hlavní obsah

Chcete si udržet partnera? Buďte štíhlejší než on

Novinky, Famous, Filip Šára

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klíčů k pevnému vztahu je několik. Jedním z nich je podle psychologů z University of Tennessee i tělesná hmotnost. Ve své čtyřleté studii potvrdili platnost tvrzení, že se štíhlejší partnerkou vydrží muži většinou déle. Vůbec to však neznamená, že žena musí být hubená. Podstatné je, aby byla štíhlejší než její partner.

Foto: Profimedia.cz

Pro spokojený vztah ženy musí mít nižší index BMI než muž.

Článek

Ženy musí mít tedy nižší index BMI (poměr mezi výškou a váhou) než muž. Pokud tomu tak je, vztah bývá trvalejší a spokojenější. Aniž by si to dotyční přímo uvědomovali, muž pak svou přítelkyni či manželku vnímá stále jako atraktivní, z čehož má dotyčný dobrý pocit  - a ona pochopitelně také. Nemluvě o jejím sebevědomí.

Studie sestávala z dotazníku, který mělo jednou za půl roku vyplnit 169 vybraných manželských párů pod 35 let. Z výsledků jasně vyplynulo, že muži s vyšší a ženy s nižší hodnotou BMI jsou šťastnější.

Je třeba si partnera správně vybrat

„Skvělou zprávou je, že žena jakékoli postavy a rozměrů může být šťastná, když si najde správného muže. Záleží na relativní váze, nikoli absolutní. Nemusejí být vyzáblé, jen štíhlejší než muži,“ tvrdí profesorka Andrea Meltzerová z University of Tennessee, jedna z vedoucích autorek projektu.

Expertka na partnerská soužití Jean Hannah Edelsteinová na to však hledí mírně skepticky: „Nemám dojem, že by většina mužů skutečně opustila své partnerky jen z důvodu nadváhy, pokud mezi nimi jinak nejsou žádné problémy.“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám