Hlavní obsah

Ženy milují sexting, muži ho zase rádi přijímají

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Ještě před dvaceti lety něco nemyslitelného, dnes naprostá samozřejmost. Sexting neboli posílání vlastních erotických obrázků či videí mmskou nebo e-mailem ženy prostě milují. Jak jinak si vysvětlit tu skutečnost, že podle nové americké studie posílají sexuální obrázky ze svého mobilu dvě třetiny žen.

Foto: Profimedia.cz

Ženy prý považují posílání erotických sms a mms za nevinný flirt

Článek

Zajímavé na všem ale je, že mnohem častěji ženy své obrázky posílají svým obdivovatelům, než dlouhodobým partnerům. I když je to škoda, protože i taková drobnůstka může vyhnat stereotyp z ložnic.

"Sexting je hojně využíván především při nevěře. V okamžiku, kdy spolu milenci nemohou být, posílají si alespoň erotické obrázky či videa. Sexting lze ale považovat i za formu virtuální nevěry -  nevinný flirt či rozptýlení, u kterého obvykle i zůstane," cituje doktorku Dianu Wysockou z  University of Nebraska agentura Famous.

Proč je sexting především u žen tolik oblíbený?

Především proto, že ženy touží být obdivovány a cítit se žádoucí. Navíc při vlastním fotografování dokáží ukázat všechny přednosti a zakrýt nedostatky. Muži tak obvykle dostávají na obrázcích to, co chtějí vidět, ale zároveň jen to, co chtějí ženy ukázat.

I samotné fotografování může být pro aktéry velmi vzrušující. Probouzí především sexuální fantazii, ale i vynalézavost. Nafotit zajímavé polohy vlastního těla není příliš jednoduché a vyžaduje to pořádnou dávku kreativity, ale i zručnosti.

Přestože muži upřednostňují fyzický kontakt před virtuálním drážděním, rádi tyto obrázky přijímají. Berou je jako zdroj pro své představy, jež hojně využívají při masturbaci. Ženy v tomto směru spíše upřednostňují slova či smsky. Obrázky mužství berou obvykle jako trofej než zdroj sexuální fantazie. Moc dobře si uvědomují, že získat takový obrázek od muže není samozřejmost, nýbrž vzácnost a opravdu úspěch vlastního snažení.

Nebezpečí z pohledu zneužití

Bohužel ne všichni si plně uvědomují, jak snadno lze tyto obrázky z dobré vůle zaslané zneužít. A to především u velmi mladých lidí či dětí.

Svou negativní roli mohou hrát obrázky i při odhalování nevěry. Jednak na ně může přijít partner, zneužít je ale také může zhrzený milenec. Nicméně každý by si měl uvědomit, že rozesílání obrázků třetím osobám může být trestné. Z právního hlediska lze hovořit o pomluvě, ochraně soukromí či o autorském zákoně. Autor a původní odesílatel obrázku má samozřejmě všechna autorská práva k tomuto snímku a nikdo další by ho neměl šířit bez jeho svolení.

Reklama

Související témata:

Související články

Jedna sms a můžete přijít o všechno

Masáž lichvářů a nebankovních „investorů“ nabývá na intenzitě. V tisku napočítáte desítky výzev k tomu, aby si lidé bez peněz dnes zažádali o hotovost a ještě...

Deset procent mladých při sexu posílá smsky

Jakou odpověď na otázku, zda je vhodné věnovat se mobilu a posílat textovky při sexu, by měl člověk očekávat od lidí narozených po roce 1985? Od každého...

Výběr článků

Načítám