Hlavní obsah

Většina mužů flirtuje v práci z nudy

Surrey

Milé dámy, usmívá se na vás kolega v práci? Pak si nejprve zjistěte, jak úspěšný na svém postu je a jak ho jeho zaměstnání baví. Většina mužů totiž flirtem a sváděním žen zakrývá fakt, že je práce nebaví. Lépe řečeno, čím méně jsou se svou prací muži spokojení a čím je více nudí, tím častěji na pracovišti vyhledávají oběti k flirtu.

Foto: Profimedia.cz

Tento muž se zřejmě v práci nudí, a proto se oddává flirtu s kolegyní

Článek

Zatímco u žen jejich koketerie nijak nesouvisí s mírou uspokojení s prací, u mužů je vztah mezi pracovní nespokojeností a flirtováním evidentní. Psychologové z University of Surrey zjistili, že většina mužů na pracovišti skutečně flirtuje ochotněji, pokud je se svou prací nespokojená či se přímo nudí.

„Předchozí výzkumy ukazují, že lidé flirtují z různých důvodů, mezi nimi kvůli sebevědomí, zábavě či touze po románku. Pokud se muži cítí být nespokojenými se svou pracovní rolí, pak se mohou snažit flirtem dodat jistou zábavu své práci. I když může mít flirtování své výhody, přehnané flirtování může být znakem, že jste nespokojeni se svou prací či přímo znudění,“ tvrdí doktor Chadi Moussa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám