Hlavní obsah

Muži očekávají od večera u televize akci a sex, ženy romantiku

– Londýn

Plánovaný příjemný večer doma u televize se může zvrtnout hned v jeho počátku. Jen málokdy se totiž muži a ženy dokáží shodnout na programu či filmu, na který se budou společně dívat.

Foto: Profimedia.cz

Strávit fajn večer doma u televize, vyžaduje od protějšků vždy potřebnou dávku kompromisu.

Článek

Ženám hodně záleží na šťastném konci, mužům zase na trošce sexu. Ukázal to průzkum mezi dvěma tisíci respondentů. Psycholog Geoffrey Beattie, který výsledky analyzoval, říká:

"Tento výzkum ukazuje, že perfektní film by měl zápletkou zaujmout rozum, ale promluvit i k citům. Filmy nám dávají citové zážitky a umožňují nám prožívat v bezpečném prostředí celou škálu pozitivních i negativních emocí. A to často vede k pocitu psychologického uspokojení."

Jak uvádí server FemaleFirst, studie ukázala, že jak ženám, tak mužům záleží na dobré zápletce. Ale více než polovina mužů má pocit, že aby si to opravdu užili, nesmí ve filmu chybět pár akčních scén a trocha sexu. Ženy, nepříliš překvapivě, dávají před násilím přednost happyendům a romantice.

Matt Owen, mluvčí pojišťovny Direct Line, která si průzkum objednala, dodává:

"Ukázalo se, že lidé mají velmi jasno v tom, co se jim ve filmech líbí - a ještě více v tom, co vidět nechtějí. Za nejhorší považují hodně komplikované, příliš dlouhé filmy. Co se ideálního filmu týče, ukazuje se, že z moderních snímků odpovídá obecným požadavkům snad nejlépe nejnovější Star Trek."

Samozřejmě i shoda na výběru programu je možná, ale obvykle se skutečně musí jedna část té druhé jednoduše přizpůsobit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám