Hlavní obsah

Muži častěji podvádějí své manželky, pokud byli i jejich otcové nevěrní

Novinky, Dana Sokolová

Zajímá-li vás jak je na tom váš partner s věrností, pak se zaměřte na jeho otce. Podle posledního vědeckého zjištění se v tomto směru skutečně potvrzuje rčení "Jaký otec, takový syn".

Foto: Profimedia.cz

Muži mají větší sklony k nevěře, pokud měli osobní zážitek s nevěrou svého otce.

Článek

Z výsledků studie, již provedli čeští vědci, jednoznačně vyplynulo, že muži mají sklony k nevěře, pokud měli osobní zážitek s nevěrou svého otce.

Podle autora studie Jana Havlíčka je to dáno především tím, že již v dětství chlapci více sledují chování lidí kolem sebe a zjišťují, co je vhodné a co ne a zároveň, co jim projde a co už ne. Dívky jsou v tomto jiné. Obvykle co se týče nevěry své matky nenapodobují.

Podle deníku Daily Mail vědci z Karlovy Univerzity zkoumali 86 párů. Vyptávali se zvlášť mužů i žen na intimní stránku jejich vztahu. Zajímaly je jejich postoje k sexu, rodinné zázemí, ale i téma nevěry.

Ženy jsou v pohledu na nevěru jiné

Atraktivní dcery atraktivních matek se obvykle chovají zcela odlišně. Jejich atraktivita skutečně nemá nic společného s jejich postojem k nevěře. Podle výzkumu muži i ženy očekávají od svých vztahů zcela něco jiného. Zatímco muže zajímá především sexuální rozmanitost, ženy se soustřeďují na partnerství a rodinu.

Muži tedy obvykle nejsou nevěrní z důvodu toho, že by ve vztahu s manželkou něco postrádali. Řídí se většinou jen sexuálními pudy. Naopak ženy se uchýlí k nevěře obvykle až tehdy, když jsou s něčím ve vztahu nespokojeni. Mnohem více pak také z původního vztahu odcházejí.

Zjištění českých vědců potvrzuje i evoluční psycholožka Martie Haseltonová z Los Angeles, s tím rozdílem, že ona spatřuje důvod chlapeckého napodobování otců především v jejich atraktivitě. Je-li prý otec pohledný, atraktivní a žádoucí, pak i jeho syn chce vypadat jako on a vyhledává více příležitostí k podvádění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám