Hlavní obsah

Lásce na věku nesejde, potvrzují příběhy slavných

Právo, Jiří Houdek

Jeden druhému by mohli být klidně matkou, otcem, v některých případech i dědečkem nebo babičkou, přesto je spojuje něco jiného než příbuzenský vztah - partnerská láska.

Foto: Profimedia.cz

Michael Douglas a Catherine Zeta-Jonesová

Článek

Své ví o slabosti pro mladší ženy třeba Morgan Freeman. Třiadvacet let na něj pohlíželi v Hollywoodu jako na ideálního manžela a jeho ženě Myrně Colley Leeové všichni záviděli. Teď však v její kůži nechce být nikdo.

Foto: Profimedia.cz

Woody Allen a Soon-Yi

Čtyřiasedmdesátiletý herec totiž léta udržoval poměr s Myrninou vnučkou, a teď s ní chce mít dokonce i dítě. O tom, že mladičká E’Dean touží mít s Morganem potomka, informoval už před časem National Enquirer. Jejich více než čtyři desítky let velký věkový rozdíl trumfne ve světě showbyznysu málokdo, nejblíže k němu má Woody Allen se Soon-Yi.

Když se slavný hollywoodský režisér seznámil s Miou Farrowovou, která přišla do vztahu se dvěma adoptivními dcerami, zřejmě ještě netušil, že skončí s jednou z nich v posteli. Soon-Yi bylo dvacet, když jí o pětatřicet let starší nevlastní otec nafotil akty, které - co čert nechtěl - našla Mia. „Mozek je mým druhým nejoblíbenějším orgánem,“ říká rád Woody, který má se Soon-Yi dvě děti.

Dítě v padesáti? To není žádný problém!

Slabostí pro čerstvější maso trpí i Jack Nicholson, který na konci 90. let prožil dva roky po boku Lary Flynn Boyleové, mladší o dvaatřicet let. Ačkoli už nejsou oficiálně párem, pravidelně se vyrážejí slunit na jachtu brázdící moře poblíž francouzského letoviska Saint-Tropez.

Foto: Profimedia.cz

Jack Nicholson a Lara Flynn Boyleová

Společnost už jim tam nebude dělat zpěvačka Madonna a její exzajíček Jesus Luz, kteří údajně nedávno přemýšleli nad společným potomkem. Á propos - z biologického hlediska by byl dvaadvacetiletý brazilský model ideálním dárcem spermatu, královna popu ale patří věkově už spíše k vysloužilým matkám a pokoušet zdraví své i nenarozeného dítěte se jí asi příliš nechtělo.

Slovo dítě se poměrně často skloňuje také v souvislosti se vztahem Demi Mooreové (49) a o šestnáct let mladšího Ashtona Kutchera. Když si herečka svého kolegu v září 2005 brala, s přáteli, kteří měli něco proti jejich věkovému rozdílu, se dokázala hodně rychle rozloučit. „Nezlobila bych se, kdyby to byl chlapeček,“ nechala se nesčetněkrát slyšet Demi, která má s exmanželem Brucem Willisem tři dcery. Ačkoli se čas od času objeví v médiích zprávy o tom, jak to mezi ní a Ashtonem skřípe, herečka na svého zajíčka nedá dopustit.

Foto: Profimedia.cz

Ashton Kutcher a Demi Mooreová si čas od času rádi udělají společný romantický víkend. Věkový odstup 16 let jim ani v nejmenším nepřekáží.

Mladší partner vás může zabít

Průzkumy provedené mezi páry dokazují, že je dnes hon na zajíčky vcelku běžnou záležitostí. S mladším mužem žije či někdy žila třetina žen mezi čtyřiceti a šedesáti lety. Odborníci z Institutu Maxe Plancka v německém Rostocku ovšem varují, že krátkodobě může být milostný vztah s mladším partnerem pro ženu sice přínosem, z dlouhodobého hlediska jim jej ale spíše nedoporučují. Spočítali totiž, že se ženy s mnohem mladším mužem dožívají nižšího věku než jejich vrstevnice, které mají stejně starého nebo staršího partnera.

Naopak to ovšem paradoxně vůbec neplatí. Starší pánové, kteří si pořídí mladší partnerky, se dožívají vyššího věku než ti, kteří mají partnerky starší či věkově přiměřené. „Čím vyšší je věkový rozdíl, tím kratší délka života ženu čeká. Pro ženu je nejlepší, když si vezme muže stejného věku,“ varoval doktor Sven Drefahl z Institutu Maxe Plancka s tím, že u partnera mladšího o sedm let je riziko předčasného úmrtí u ženy vyšší o dvacet procent. Přispívá k tomu jistá tenze, pramenící z větších obav o ztrátu partnera.

Není nad vlastní koupelnu

Z toho vyplývá, že takový Michael Douglas (67) by měl podle do poručení odborníků žít s Catherine Zeta-Jonesovou (42) navěky. Což ostatně také plánuje. Manželé jsou už od roku 2000 a mají spolu dva prcky. Navíc naprosto perfektně překonali zatěžkávací zkoušku vztahu, která nastala nedávno, když Michael Douglas bojoval se zhoubnou nemocí.

Foto: Profimedia.cz

Michael Douglas a Catherine Zeta-Jonesová mají navzdory velkému věkovému rozdílu už léta krásný vztah.

„Pětadvacetiletý věkový rozdíl nám nikdy nepřišel zvláštní. Skutečně jsme ho zatím neřešili,“ říká Catherine Zeta-Jonesová, podle níž je pro klapající manželství důležitá jediná věc: „Každá žena a každý muž musí mít svou vlastní koupelnu. Bez debat!“ Asi neocenitelná rada pro všechny manželské poradce světa.

Zda to tak funguje i u další hollywoodské hvězdy Harrisona Forda (69), který žije v domácnosti s Calistou Flockhartovou (47), si lze jen domýšlet. S o dvaadvacet let mladší hvězdou seriálu Ally McBealová se sice už před téměř deseti lety seznámil, ale směřují pod čepec a do chomoutu? Zatím to vypadá, že asi ne. Po rozvodu totiž Forda manželka oškubala o desítky miliónů dolarů a slavný představitel odvážného pilota Hana Sola z Hvězdných válek už se do manželství moc nehrne. No, je to pochopitelné. Ostatně mít papír na lásku - proč?

Foto: Profimedia.cz

Hollywoodská legenda Harrison Ford byl se svojí o 22 let mladší partnerkou Calistou Flockhartovou na gala večeři u příležitosti zakončení festivalu v Santa Barbaře.

Život po boku hollywoodských boháčů

Nicolas Cage se docela topí v dluzích, a kam se hne, tam jsou mu v patách neodbytní věřitelé, má ale roztočených šest filmů a věří, že se mu podaří z nejhoršího už hodně brzy vyhrabat. Měl by to dokázat, a to už kvůli Alici Kimové, o dvacet let mladší manželce, s níž má šestiletého syna Kal-ela a která si zvykla s Nicolasovými příjmy na určitý životní standard.

Foto: Profimedia.cz

Slavný Nicolas Cage s o dvacet let mladší manželkou Alicí Kimovou a synem Kal-elem.

Život s hercem, jehož honoráře za jeden film se počítají v desítkách miliónů dolarů, zakouší také Katie Holmesová. O šestnáct let staršímu Tomu Cruiseovi byla až doposud oddanou paničkou, pomalu se jí ale z jeho sevření daří více a více vyklouzávat. Po dvou letech se vrátila k herectví, a navíc se vrhla i na práci filmové producentky. V současné době spolu vychovávají téměř pětiletou dceru Suri. V bulváru se občas objeví zvěsti o tom, že jejich manželství není zrovna procházka růžovým sadem. Dělí je nejen víra - on je posedlý scientolog a ona katolička, Tom ji údajně i pronásleduje na natáčení, zakazuje jí nákupy a Katie prý čas od času uteče se slzami v očích z domu za svou kamarádkou Victorií Beckhamovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám