Hlavní obsah

I virtuálním sexem se lidé brzy nasytí, fyzický kontakt je nenahraditelný

Kearney

Virtuální vztahy i virtuální sex zažívají svůj boom. Skeptičtí odborníci se obávali, že virtuální intimita negativně ovlivní vztahy mezi lidmi a partnerské soužití. Ale lidé jsou tvorové tak silně sociální, že jim ani internet a sociální sítě nestačí a nenahradí reálný fyzický kontakt.

Foto: Profimedia.cz

Komunikace na chatu, přes webovou kameru a na sociálních sítích nikdy fyzický kontakt nenahradí.

Článek

Každá nová technologie a médium zažívají obrovský boom a zvýšený zájem kvůli módnosti. Lidé se je ale časem naučí využívat a původní nadužívání se zklidní. Studie psychologů z Nebrasky dokazuje, že člověk je tak výrazně sociální tvor, že ani sebedokonalejší moderní technologie u něj nenahradí skutečný fyzický kontakt.

Komunikace na chatu, přes webovou kameru, pomocí videotelefonu a na sociálních sítích je jen novou kvalitou vztahů. Ale není náhradou skutečného fyzického soužití, ke kterému všechny vztahy nakonec dospějí. Tvrdí to autorky studie Diane Kholosová Wysocká z University of Nebraska a Cheryl Childersová z Washburn University v Kansasu.

Posílání erotických fotografií a videí přes mmsky či na internetu je novým fenoménem, nenahrazuje ale skutečný fyzický kontakt.

„Zatímco sociální sítě se užívají pro společenské kontakty stále častěji, lidé pořád stojí mnohem více o reálné kontakty a partnery než o ty virtuální. Zdá se, že v určitou fázi vztahu už přestane stačit to virtuální a stejně nakonec vyžadujeme fyzický kontakt tváří v tvář. A z části to vysvětluje zřejmě to, že jsme prostě společenští tvorové vyžadující fyzickou přítomnost druhých,“ tvrdí autorky studie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám