Hlavní obsah

Ženy po třicítce prožívají sex mnohem intenzivněji a náruživěji

Novinky, Dana Sokolová

Zatímco muži mají to nejhezčí sexuální období již za sebou, ženy po třicítce prožívají jeho vrchol. Přestože jejich pohlavní hormony jsou již na ústupu a pravděpodobnost početí potomka se pomalu snižuje, v sexuální aktivitě je tomu přesně naopak. Ženy mají větší libido, ale i sex jako takový si mnohem více užívají.

Kdo je pro muže atraktivnější? Dvacítka nebo třicítka?Video: Novinky

 
Článek

Ženy po třicítce bývají z pohledu sexuality sebevědomější a uvědomělejší. Obvykle již umí své tělo dokonale ovládat a nestydí se říct, co chtějí a mají rády, díky čemuž snáze uspokojí nejen samy sebe, ale i své protějšky.

To potvrdil i výzkum světově proslulého sexuologa Alfreda Kinseyho, který již ve své knize Sexuální chování žen z roku 1953 označil třicátnice za doslova sexuální dračice, které snáze dosahují orgasmu a sex si skutečně vychutnávají.

Ne náhodou řada průzkumů dokazuje, že mnohé ženy teprve po třicítce objevují, jak může být sex pěkný a příjemný. Některé dokonce až v tomto období prožívají své skutečné první orgasmy, které do té doby v podstatě jen předstíraly.

Nekonečná touha

Je až s podivem, kolik světových průzkumů došlo k závěru, že více jak polovina žen v tomto věku má více sexu než kdykoliv předtím. Ze statistik dokonce vyplývá, že sex provozují v průměru 10,5krát do měsíce.

Podle sexuologů je to především tím, že se ženy cítí v tomto věku mnohem více sexy než kdy dřív. Přestávají již tolik přemýšlet nad svým nedokonalým tělem a také vnímat své okolí a soustředí se jen a jen na sebe a své potřeby.

Bohužel ne vždy nalézají plné uspokojení ve svém vlastním oficiálním vztahu. Přestože se ženy cítí na vrcholu svého sexuálního života, sexu od partnerů se jim nedostává tolik, kolik by si samy přály. A pokud už ho mají dostatek, pak postrádají kvalitní předehru a s tím spojené něžnosti, jako je líbání či mazlení apod.

Mnohdy tak uspokojení svých potřeb řeší nevěrou. [celá zpráva]

Věk není rozhodující

Není vždy pravidlem, že ženy k tomuto účelu vyhledávají výrazně mladší muže. Přestože tzv. zajíčci mají většinou krásná těla, větší výdrž, ale i větší sexuální apetit, než většina čtyřicátníků, musí je většinou celou řadu věcí žena sama naučit. Navíc i nezávazný sex s mladíkem se může velmi snadno změnit v totální zamilovanost partnera, což vše jen komplikuje.

Proto ženy mnohem raději hledají stejně zadané muže, s nimiž uspokojí své touhy, ale posléze se každý z nich vrací ke svému domovu.

Jak tedy uspokojit třicítku?

Vše je o komunikaci. Pokud žena dokáže partnerovi říct o svých snech a touhách, pak mají oba vyhráno. Nicméně i muž musí být k těmto potřebám otevřený, tzn., že sám uzná, že ani on nemusí být v sexu ten nejdokonalejší muž na světě a bude chtít sám poznat sexuální svět a touhy své partnerky.

Ne vždy je to však jen o předehře a něžnostech. Existují ženy, které si dokonce na tyto věci vůbec nepotrpí a vyžadují pravý opak. Nicméně, kolik žen to dokáže nahlas svému partnerovi říct? Kolik žen dokáže nahlas říct, chtěla bych zkusit to a to ... Kupodivu se podle sexuologů ženy mnohem snáze se svými touhami svěřují milenci, než oficiálnímu partnerovi. Kdyby tomu bylo naopak, nebyl by důvod k nevěrám a všichni by byli spokojenější a upřímnější než ve skutečnosti jsou.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženy jsou nejatraktivnější ve dvaatřiceti

Vrchol atraktivity a sebevědomí potkává ženy až po třicítce, a to konkrétně ve 32 letech. Míní to o sobě ony samy. Ve dvaatřiceti byly nejatraktivnějšími...

Výběr článků

Načítám