Hlavní obsah

Padesátníci si užívají sex mnohem více než třicátníci

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex k našemu životu neodmyslitelně patří. Někdo ho potřebuje každý den, jiný zas jen občas. Jak je to se sexuální aktivitou, kdo si užívá sexu více a jak lidé vůbec všeobecně hodnotí sexuální zážitky a zkušenosti? Na to se pokoušeli najít odpověď britští odborníci.

Foto: Profimedia.cz

Sex je důležitý pro každého člověka, s věkem se ale jeho hodnocení liší.

Článek

Vědci se snažili pomocí průzkumu zjistit, jak vysoko v žebříčku životních hodnot staví lidé sex, sexuální vášeň a prožitky. Podle prvních výsledků zjistili, že padesátníci všeobecně hodnotí sex mnohem pozitivněji a tím ho i řadí výše než třicátníci, cituje server Daily Mail.

U mnohých padesátníků je sexuální vášeň zařazena na třetím místě populárních "činností" hned za zahradničením a jídlem. Jeden z pěti padesátníků (18 procent) pak umístil sexuální zážitky na první místo.

U třicátníků patří mezi nejoblíbenější činnosti chození do posilovny, jídlo a sledování televize. U mnohých je sex až na desátém místě žebříčku oblíbenosti. Pro pouhá tři procenta dotázaných byl sex nejpopulárnější aktivitou.

"Aktivní sexuální život je skvělou metodou pro udržení dobré fyzické kondice. Lidé nad 50 let by proto měli do fyzické aktivity rozhodně zařadit i sex. S heslem "příliš staří pro sex" tak rozhodně nesouhlasím," uvedl lékař Andy Carson.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak často doopravdy myslí muži na sex

Muži myslí na sex častěji než ženy. Ne však tak často, jak se o nich tvrdí, tedy rozhodně ne každých sedm sekund. Podle nejnovějšího rozsáhlého výzkumu to je...

Co ženy láká na sexuální turistice

V dřívějších dobách sexuální turistiku vyhledávali především muži. Dnes se již pozice vyrovnávají. Kouzlo anonymních sexuálních hrátek stále častěji...

Výběr článků

Načítám