Hlavní obsah

Malajské hnutí poslušných manželek chce vymýtit domácí násilí aktivním sexem

– Kuala Lumpur

Skupina malajských muslimek se rozhodla vytvořit „Klub poslušných manželek“, který sdružuje všechny ženy toužící vymýtit ze společnosti domácí násilí a rozvody. Vedení tohoto klubu má přitom jasno v tom, jaký recept jejich společnost uzdraví. Stačí, když budou manželky aktivní v posteli a na ulici poslušné svým manželům.

Foto: Profimedia.cz

Muslimské ženy ukrývají řadu tajemství

Článek

Nikoho asi nepřekvapí, že za klubem stojí islámská skupina Global Ikhawan, která považuje ženy za tvory nehodné práv mužů.

„Dobrá manželka je ta, která je pořádná a uhlazená, prostě když se staráte o děti, ale nepříliš mnoho se klade důrazu na uspokojování sexuálních potřeb manžela. Když chce sex, poslechněte ho,“ vzkázala Malajkám viceprezidentka klubu Rohaya Mohamadová. Podle ní třicet procent členek musí snášet ještě jiné manželky, neboť žijí v polygamním manželství.

„Musíte svého manžela uspokojit. Dobrá manželka by měla být v posteli děvkou,“ tvrdí šestačtyřicetiletá lékařka, jejíž manžel má tři jiné ženy.

„Když je manželka poslušná, pak se manžel cítí dobře a je dostatečně zabavený, a to vytváří bližší vztah a větší lásku a ruší napětí,“ míní třiadvacetiletý muslim Mohamad Shurahbil Amran z Kuala Lumpur.

Ne každý sdílí stejný názor

Podle odborníků na rovnoprávnost přílišná poslušnost manželek může vést naopak k dalšímu násilí.

„S poslušností přichází podřízenost, která může vést k domácímu násilí a manželskému znásilňování. Měli bychom v manželských klubech podporovat rovnost,“ odsoudila postoj klubu malajská Organizace ženské pomoci.

„Nemůžeme se vrátit do času jeskynních lidí, kdy muž přitáhl ženu za vlasy do jeskyně. Musíme si konečně uvědomit, že žena má mnohem větší hodnotu než jako pouhá sexuální hračka,“ komentovala stanovy klubu Maria Chin Abdullahová ze skupiny Empower bojující za práva žen.

Reklama

Související články

Bára Nesvadbová: Rovnoprávnost? Nesmysl!

Její čtvrtý román Pohádkář byl celých čtrnáct týdnů nejprodávanější knihou v Česku. „Je to příběh fatální závislosti, vášně a životních ztrát,“ vysvětluje Bára...

Výběr článků

Načítám