Hlavní obsah

Nezadaní čtyřicátníci trpí deziluzí, že jsou atraktivní

Sydney

Australský sociolog Bernard Salt vydal zprávu o novém syndromu postihujícím nezadané muže po čtyřicítce. Jedná se o tzv. syndrom deziluze o vlastní atraktivitě neboli přeceňování vlastní přitažlivosti na základně zvýšeného zájmu žen.

Foto: Profimedia.cz

Syndrom postihuje nezadané muže mezi čtyřicátým a padesátým rokem života, jichž je nedostatek, a kteří tak nabývají dojmu, že jsou velmi žádaní.

Článek

Syndrom postihuje nezadané muže mezi čtyřicátým a padesátým rokem života, jichž je nedostatek, a kteří tak nabývají dojmu, že jsou velmi žádaní.

Jenže jsou velmi žádaní jen proto, že jich je ve srovnání s nezadanými ženami stejného věku mnohem méně. A nabývají rychle dojmu, že mají vyšší cenu a začnou svádět mnohem mladší ženy a dívky.

„Dostupný muž po čtyřicítce se těší velkému zájmu žen, protože je skutečně výjimkou. Může být plešatý a s bříškem, ale on to v zrcadle nevidí. On vidí upraveného, vypracovaného a báječného chlapa,“ tvrdí doktor Salt.

Podle studie demografa Salta je ve společnosti asi o patnáct procent méně svobodných mužů než žen. Ty se tak snaží hledat mladší protějšky. Mají ale šanci uspět víc než kdykoli dříve. Jsou totiž úspěšnější v práci, mají více peněz, jsou nezávislejší, vypadají lépe a jsou vzdělanější.

Reklama

Související témata:

Související články

Co všechno za nás dokáže říct naše tělo

Co všechno o nás prozradí naše tělo? Co všechno se z našich pohybů, gest a mimiky dá vyčíst? Nemusíme chtít, nemusíme souhlasit a nemusí se nám to ani líbit....

Co ženy láká na sexuální turistice

V dřívějších dobách sexuální turistiku vyhledávali především muži. Dnes se již pozice vyrovnávají. Kouzlo anonymních sexuálních hrátek stále častěji...

Zlomil vám srdce? Tak ho prodejte

Rozchod je obvykle velmi bolestivá záležitost. Mezi oblíbené činnosti odkopnutých žen patří vytahování partnerových věcí z nejrůznějších koutů příbytku, jejich...

Výběr článků

Načítám