Hlavní obsah

Ženy mohou prožívat vzrušení navzdory mentálnímu znechucení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Že muži a ženy fungují sexuálně odlišně, je známá věc. Málokdo ale ví, že hlavním rozdíl tkví v tom, že mužské fyzické a mentální vzrušení se kryje, zatímco to ženské může fungovat samostatně. Podle týmu americký vědců, který tvrzení dokázal, tak ženy mohou být fyzicky vzrušené, i když jsou mentálně znechucené.

Foto: Profimedia.cz

Ženy mohou být fyzicky vzrušené, i když jsou mentálně znechucené.

Článek

„V mužském mozku jsou fyzická a psychologická vzrušení sjednocena. Pokud je muž fyzicky vzrušený, pak je i mentálně,“ tvrdí doktoři Ogi Ogas a Sai Gaddam z Boston University.

Fyzickým vzrušením se přitom nemyslí pouze erekce penisu, která se dostavuje pravidelně ráno kvůli fyziologickým změnám v těle muže. U žen je ale celý proces složitější a mentální a fyzické vzrušení mohou být oddělena a žena může být fyzicky vzrušená, i když zažívá nepříjemné okamžiky.

„Souvisí to s evoluční teorií, podle níž jsou ženy od přírody mnohem vybíravější v tom, s kým se budou pářit, aby zajistily svým potomkům kontinuitu ochrany a přístupu ke zdrojům, zatímco mužské pevné propojení umožňuje rychle se vzrušit a šířit semeno do maximálního počtu partnerek,“ cituje americký magazín Time Ogase a Gaddama.

Reklama

Související témata:

Související články

Co všechno za nás dokáže říct naše tělo

Co všechno o nás prozradí naše tělo? Co všechno se z našich pohybů, gest a mimiky dá vyčíst? Nemusíme chtít, nemusíme souhlasit a nemusí se nám to ani líbit....

Výběr článků

Načítám