Hlavní obsah

Manželství bývá mnohem nudnější než soužití na hromádce

Londýn

Nudu lze považovat za hlavní problém dlouhodobých vztahů, přičemž nudit se obvykle začnou nejprve ženy a až poté muži. Podle odborníků existuje sedmdesát různých způsobů, jak může nuda zabít manželství, nicméně nudit se mohou páry i ve volném svazku.

Foto: Profimedia.cz

Nuda bývá nejčastějším zabijákem vztahů.

Článek

Nejčastěji se přitom nuda vkrade do vztahu tím, že soužití otupí a je pak mdlé. Následuje nedostatek zábavy, nedostatek vzájemné konverzace a nedostatek romantiky. Velmi často páry uvádějí jako příznak nudy v manželství, když ho vnímají jako povinnost. Někteří si stěžují, že jim chybí šimravý pocit v břiše, který cítili na počátku vztahu.

Obecně je manželství ale mnohem nudnější než soužití na hromádce.

„Ti, kteří spolu vlastně neustále randí a nejsou manželi, zažívají méně nudy zřejmě proto, že mohou snadno a rychle z takového vztahu odejít, když se nuda dostaví. Nuda je přitom skutečnou odpovědí na to, co je největším zabijákem vztahu,“ tvrdí doktorka Beverley Fehrová z University of Winnipeg.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejkratší manželství hollywoodských hvězd

Manželství hollywoodských hvězd mnohdy netrvají dlouho. Pár často trpí nedostatkem soukromí, pozorností paparazziů i ne právě pravidelným pracovním rozvrhem....

Výběr článků

Načítám