Hlavní obsah

Žena má vždycky pravdu, tvrdí muž z nejstaršího manželství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liou Fu-pen a jeho žena Š´ Ťi-chuej spolu žijí 85 let. Podle úředníků pro Guinnessovu knihu světových rekordů tak vytvořili nejdelší manželství v historii lidstva a zaslouží si zápis jako světoví rekordmani. Pětadevadesátiletý Fu-pen má jasno v tom, co jejich manželství drželo při životě. Celý život se řídil heslem, že jeho žena má vždy pravdu.

Foto: Profimedia.cz

Láska kvete v každém věku.

Článek

„Pořád se velmi milujeme a vždycky budeme. K tajemství našeho dlouhého manželství můžu říct toto: vyhýbejte se hádkám jako moru a pamatujte na zlaté pravidlo, ona má vždy pravdu,“ říká Liou Fu-pen a jeho manželka stoletá Ťi-chuej dodává:

„To je pravda, já ji opravdu vždy mám, ale to neznamená, že mu zakazuji, aby dělal, co chce.“

Svatba v deseti letech

V Číně před 85 roky bylo běžné, že se desetiletí chlapci ženili, tak jak to potkalo pana Liou, který si bral patnáctiletou paní Š´ právě v deseti letech.

„Očekávalo se, že když jsem starší, budu ho trochu šikanovat a trénovat, aby byl dobrým manželem. Říká se, že starého psa novým kouskům nenaučíš, takže to musíte v době, kdy jsou mladí. V naší vesnici toho času se muži ženili velmi mladí, zatímco manželka byla o něco starší než muž, aby se mohla lépe starat o rodinu a být zralejší,“ vysvětluje paní Š´.

„Moje matka o otce stále velmi dobře pečuje,“ dodává čtyřiašedesátiletý syn Liou Šu-si.

Reklama

Související témata:

Související články

Bílé manželství už sexuálně neprovokuje

Poslední premiérou Arény v roce 2010 je Bílé manželství Tadeusze Różewicze. Dobýt Ostravu se s ním pokusila Polka Joanna Zdrada. Hra už ale v dnešní době není...

Výběr článků

Načítám