Hlavní obsah

Manažerky a šéfky obvykle brzdí své ženské podřízené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy mají daleko větší šanci na postup v kolektivu, když jim šéfuje muž. Pokud je totiž jejich vedoucí žena, mohou čekat, že budou ignorovány. Manažerky a šéfky totiž věnují mnohem více pozornosti a podpory mužským podřízeným.

Foto: Profimedia.cz

Ženy na managerských místech preferují mužské podřízené.

Článek

Manažerky mužským podřízeným o dost více pomáhají a podporují je v profesním růstu. Tzv. syndrom včelí královny je pak pro ženy v podřízených pozicích velkým problémem, může být totiž trvalou brzdou jejich kariérního růstu.

„Zdaleka se nesnaží podporovat jiné ambiciózní ženy, manažerky naopak brzdí své podřízené - ženy. Je to tím, že se ženy na vysokých postech snaží chovat jako muži a ztratit se mezi nimi, proto si více všímají mužů,“ míní psychologové z University of Cincinnati.

Podle doktora Davida Maumeho, jednoho z autorů studie, pak prý bývá velká část žen velmi zklamána, když se na manažerský post dostane žena a ony očekávají příznivou změnu. „Většinou pak bývají velmi negativně překvapeny,“ tvrdí Maume.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám