Hlavní obsah

Co muže ve vztahu zaručeně potěší

Novinky, bok

Partnerské vztahy jsou tématem, které již dlouhá léta zaměstnává řadu odborníků i laiků. Ti se snaží nejen co nejlépe poradit, jak vztah udržovat, ale i jak se k sobě ve vztahu vzájemně chovat nebo jak svazek oživit, aby se nedostal do vyjetých kolejí.

Foto: Profimedia.cz

Ženy by se neměly bát převzít při milování iniciativu.

Článek

V počátcích vztahu teprve partneři vzájemně zjišťují, co má ten druhý rád, jaké má záliby, koníčky, aby si mohli vzájemně udělat radost. Po delší době, když se vše tak trochu dostane do "zajetých kolejí", už víte, čemu dává váš partner přednost, nebo naopak, co nesnáší a na základě toho se tak nějak snažíte řídit, a to i co se týče intimního života.

Jak v sexu, tak i v běžném každodenním chování se dají zhruba rozdělit situace, které  potěší převážně muže, a co naopak udělá radost převážně ženám. Není to ale rozhodně pravidlem. Některé věci potěší muže, i když by to ženy mnohdy netušily.

Drobné láskyplné projevy

V počátcích vztahu je třeba držení se za ruku poměrně běžná věc, která ani jednomu z partnerů nijak nevadí. Postupem času od toho ale páry tak nějak polevují. Jak vyplynulo z některých průzkumů, je to převážně proto, jelikož si hlavně ženy myslí, že by to mužům bylo nepříjemné.

To se prý ale pletou. Jak uvedl server AskMen, i muži mají rádi různé kontaktní projevy, jako je mazlení nebo držení se za ruku. I oni si tyto projevy velice užívají, někteří ale spíše jen v soukromí, aby na veřejnosti nevypadali před kamarády nebo kolegy příliš "zženštile". I tak ale tyto drobné doteky rozhodně neodepisujte, takové nenápadné chycení za ruku, letmý polibek na veřejnosti, nebo letmý dotek rukou na jeho stehně rozhodně patří mezi "drobnosti", které jsou pro mnohé muže naprosto neodolatelné.

Smysl pro humor

Je pravdou, že mnoho mužů zaujme na ženě jako první její postava. Druhou velmi důležitou náležitostí, kterou by žena měla oplývat, je dobrý smysl pro humor. Nejde ale jen o to, že se smějete stejným vtipům, nebo vás baví stejné žánrové komedie, muže velmi potěší i to, když se umí žena vyrovnat s nějakou trapnou situací, kterou zažila, a dokáže se jí zasmát a povznést se nad ni.

Chceme více předehry, tvrdí muži

Milé dámy, opravdu to tak je. I když by některé ihned začaly oponovat, že muži předehru naprosto ignorují a nepožadují ji, opak je prý podle průzkumů pravdou. Převážná většina dotazovaných mužů uvedla, že za "ideální" považují zhruba 15minutovou předehru.

Muži argumentují tím, že jim drobná předehra pomůže lépe se "synchronizovat" se svojí partnerkou, což pak prý přináší lepší uspokojení oběma stranám.

Nestyďte se zeptat, co se mu líbí

I někteří muži mohou být ve vyjadřování svých tužeb ostýchaví. Stejně jako mají ženy rády, když se jich muž dotýká na jejich oblíbených místech, i muži upřednostňují různé doteky. Nebojte se proto zeptat, co a kde se mu líbí, jak se ho máte dotýkat. I muži mají své erotogenní zóny, jejichž stimulace nejen jim pomůže k lepšímu sexuálnímu prožitku.

Řekněte mu, co se líbí vám

To samé, co bylo uvedeno o bod výše, platí i u žen. Mají rády, když se jich muž dotýká na oblíbených místech, ne každý muž je ale jasnovidec, aby hned z prvních reakcí poznal, co se ženě líbí a co ne. Ženy by se proto neměly také stydět a při sexu partnerovi říct, co je vzrušuje, partner jistě bude ochotně spolupracovat.

Důvtipné svádění

Jak takové svádění vypadá? Podle sexuálního terapeuta Roberta W. Birche je to prý docela jednoduché. Chce-li partnerka muže co nejlépe naladit k milostným hrátkám a navodit tu správnou atmosféru, lze jej svádět jemnými nenápadnými náznaky. Může se před ním sice objevit jen tak jak byla stvořena a úspěch se také jistě dostaví, ale muži podle Birche více upřednostňují "jemnější a nenápadnější" náznaky.

Takové nenápadné představení v novém sexy spodním prádle, nebo oblečení průsvitné blůzky, pod kterou bude vykukovat málo zahalující podprsenka, jistě ve většině případů zaručí vášnivou noc.

Projevte zájem

I když muži rádi přebírají v sexu kontrolu, čas od času budou rádi, když si s nimi vyměníte roli. Nebojte se projevit a iniciovat sex jako první. I muži občas potřebují pocit, že jsou dobýváni a je o ně zájem.

Intimní osvětlení

Mnohé ženy, především ty, které mají nějaké komplexy ze své postavy, by byly nejraději, kdyby mohla být při milování s partnerem naprostá tma. I některým mužům to tak také vyhovuje, naprostá většina ale upřednostňuje opačnou situaci.

Drobné světlo ze stolní lampy nebo mihotající se plamínky svíček dodávají prý mužům odvahu a smyslněji tak vnímají veškeré prožitky při milování, tvrdí sexuální poradkyně Pepper Schwartzová. Jak také dodává, není potřeba si dělat starosti s nějakými kily navíc, při takovém svádění či milování se na ně totiž muži vůbec nesoustředí. To jen ženy prý mají pocit, že musí kdejaké kilo navíc řešit i v posteli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám