Hlavní obsah

Za mužskou nevěru prý nemůže jen neuspokojivý sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy si často myslí, že muži jsou povrchní a ze svého podvádění viní nadbytečné kilogramy svých partnerek či nedostatek invence v posteli. Americký manželský poradce Gary Neuman ale tvrdí, že důvodem k mužské nevěře je nejčastěji něco mnohem hlubšího – nedostatečné emoční uspokojení ve vztahu. Muži se tak k podvádějí odhodlají, když ve vztahu s partnerkou nemají dostatečnou emocionální intimitu.

Foto: Profimedia.cz

Muži prý podvádějí kvůli nedostatku obdivu

Článek

„Jen osm procent mužů uvádí jako příčinu svého podvádění nespokojenost se sexem v partnerství a 88 procent přitom tvrdí, že milenka nebyla atraktivnější či neměla lepší postavu než manželka,“ tvrdí Neuman v interview pro britský deník Metro.

Nejčastěji muži zdůvodňují své zálety tím, že necítí emoční propojení s manželkou či partnerkou. „Muži potřebují ve vztahu od ženy cítit obdiv a pochvalu,“ vysvětluje Neuman. Jakmile se mužům tohoto nedostává, začnou hledat obdiv mimo partnerství. Pak stačí, aby jim ho vyjádřila jiná žena a k nevěře je už jen malý krůček.

„Ale na vině nejsou ženy, ty se mnohdy chtějí učit porozumění mužům. A měly by tak vědět, že emocionální spojení doma v intimním soužití s mužem je to nejdůležitější, pokud si chtějí vytvořit šťastné manželství a snížit riziko podvádění,“ tvrdí Neuman.

Žena prý může nevěru čekat, když muž tráví stále více času mimo domov, souloží s ní jen zřídka, vyhýbá se kontaktům s ní, začne ji kritizovat častěji, začne se s ní hádat, mluví s jinými ženami a projevuje jí ve společnosti chladný odstup.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdy hrozí, že vám partner bude nevěrný

V dřívějších dobách bylo slovo nevěra téměř tabu. I když se o mimomanželských vztazích tolik nemluvilo, neznamená to, že by nebyly. Jen představovaly něco...

Jak bojovat s milenkou

Nevěra je neustále na vzestupu. Ačkoliv se budete snažit sebevíc, může se týkat i vás. Přestože budete mít pocit, že váš vztah funguje na jedničku, na jevišti...

Výběr článků

Načítám