Hlavní obsah

Co dělat, když přátelé nesnáší vašeho vyvoleného

Když vypráví, dychtivě čekáte na každého jeho slovo, zatímco vaši přátelé jen stěží zakrývají zívání? Po každém jeho vtipu se popadáte za břicho, zatímco vaši známí jen vyděšeně třeští oči? Nebo vás okouzlil svými znalostmi, díky kterým ho ovšem vaše kamarádka překřtila na Brouka Pytlíka? Co dělat, když muže, kterého milujete, vaši blízcí nemohou vystát?

Foto: Profimedia.cz

Co na něm proboha máte?, nechápou někdy přátelé.

Článek

Vztahová expertka Carolin Dahlmanová radí seznámit se s fakty. Zamilovaní lidé mají totiž na nose nasazeny růžové brýle a realitu tak mohou vidět dost zkresleně. "Svým opravdu velmi dobrým přátelům, kteří měli vždy na paměti vaše dobro, se vyplatí naslouchat, i když se vám mnohé z toho, co budou o vašem partnerovi říkat, nemusí zrovna líbit," radí Dahlmanová.

Chtějte ale slyšet podrobnosti. Zeptejte se jich, co přesně jim na vaší druhé polovičce vadí. Zda jde o způsob, jakým mluví, jeho postoje, nebo o to, jak se k vám chová. "Pokud si vaši přátelé myslí, že vás nový protějšek dělá nešťastnou a váš vztah není zdravý, neměla byste jejich varování brát na lehkou váhu. Pokud jsou ale znepokojeni drobnostmi, řekněte jim, ať vám s tím dají pokoj," radí vztahová expertka.

Neměla byste ale zapomínat kontrolovat své reakce. Požádala jste o upřímný názor, tak za něj nemůžete být na přátele naštvaná. "Pokud mají skutečný důvod nemít vašeho partnera v lásce, nic s jejich postojem nenaděláte. Pokud ale víte, že se v soudech mýlí, pokuste se jim hned vysvětlit, proč nemají pravdu," tvrdí Dahlmanová.

Nezametejte problém pod stůl

Snažte se problém řešit a nezametejte ho po stůl se slovy "to je jeho věc". "Pokud jste s partnerem spokojena, měli by vaši přátelé být šťastní za vás," tvrdí vztahová expertka. "Jen se ujistěte, že se vaše přátelství s novým partnerem nezměnilo." Podle Dahlmanové je totiž velmi časté, že čerstvě zamilovaní zasvěcují všechen svůj čas jen novému vztahu.

Nemůžete očekávat, že to vaši přátelé pochopí pokaždé, když si najdete někoho nového. Snadno začnou mít pocit, že přišli o blízkého člověka nebo že se o ně zajímáte jen, když je vám ouvej. Navzdory tomu, že chcete trávit se svým novým objevem každou chvilku, měla byste si proto vyhradit čas i pro ně. Stačí zajít třeba na nákupy nebo se společně podívat na film...

Zkuste čas od času podniknout také nějakou akci společně i s vaším přítelem. Kamarádi ho budou mít možnost lépe poznat a třeba si ho nakonec oblíbí.

Nestěžujte si pořád

Přátelé si skládají obrázek vašeho partnera hlavně podle toho, co jim sama řeknete. Takže pokud si neustále stěžujete na to, jak je strašný, nedivte se, že se k němu chovají s rezervou. Co s tím?

V prvé řadě byste na něj měla přestat nadávat. "Vysvětlete jim, jak se s ním cítíte a povězte jim, že se váš život s ním změnil k lepšímu," radí Dahlmanová. "Připomeňte jim také, že my všichni občas potřebujeme ventilovat i ty negativní pocity, a že prostě jen hledáte ucho a trochu povzbuzení."

Netlačte na pilu

Pokud jste vyzkoušela všechny rady a nic z toho nepřimělo vaše přátele vzít vašeho kavalíra na milost, nenuťte je. Nezbývá než přijmout porážku a jít dál. "Ani s nejlepší přítelkyní se nemusíte nutně shodnout ve všem. Prostě jí oznamte, že svého přítele milujete a pokud vás má ráda, měla by vás nechat trávit s ním čas," říká Dahlmanová. Když pak uvidí, že vás to dělá šťastnou, snad se do vašeho partnera přestane navážet.

Nemůže se vyrovnat s nikým, koho si vyberete? Pak to chce radikálnější přístup. Ale aspoň se nemusíte bát, že vám vašeho miláčka přebere.

Anketa

Odhadli někdy přátelé vašeho partnera lépe než vy?
Ano
78,3 %
Ne
21,7 %
Celkem hlasovalo 3463 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejkratší manželství hollywoodských hvězd

Manželství hollywoodských hvězd mnohdy netrvají dlouho. Pár často trpí nedostatkem soukromí, pozorností paparazziů i ne právě pravidelným pracovním rozvrhem....

Výběr článků

Načítám