Hlavní obsah

Téměř každý druhý úředník prožil románek na pracovišti

Milostné vztahy na pracovišti daly námět mnoha knihám, filmům i šťavnatým klepům. Snad je to proto, že s milostným románkem na pracovišti má zkušenost mnoho lidí. I když mnozí tvrdí: co je v domě, není pro mě, z posledního výzkumu vyplývá, že intimní vztah s kolegou či kolegyní prožila skoro polovina zaměstnanců.

Foto: Profimedia.cz

Románky na pracovišti jsou stále častější.

Článek

Romantický vztah na pracovišti prožilo 40 procent zaměstnanců, zjistila organizace American Management Association.

Ženy jsou podle výzkumu intimním vztahům s kolegy nakloněny více. K románku na pracovišti se jich přiznalo celých 42,9 procenta. Se svou spolupracovnicí se naproti tomu zapletlo 34 procent dotazovaných mužů.

Podle expertky na etiketu Barbary Pachterové není narůstání počtu románků na pracovišti ničím překvapivým. "Dává to smysl, je tomu tak proto, že lidé tráví v kanceláři stále více hodin. A jsou stále spolu," říká.

Románku s krásnou kolegyní či vtipným kolegou nejde vždy snadno odolat, pokud se do něj chcete pustit, měli byste se připravit i na možné nepříjemné důsledky. Například v případě, že se rozejdete ve zlém, budete pořád muset se svým protějškem trávit spoustu času společně. A pokud si ten navíc v uraženosti pustí pusu na špacír, budete se muset smířit s tím, že minimálně celá kancelář zná podrobnosti z vašeho intimního života.

Na druhou stranu ale i vztah, který začal na pracovišti, může mít dlouhého trvání. Své o tom ví například Brad Pitt a Angelina Jolie, kteří se seznámili při práci na filmu Pan a paní Smithovi.

Anketa

Zažili jste románek na pracovišti?
Ano, ale jen platonický
7 %
Ano, ale šlo jen o nevýznamnou krátkou epizodu
25,7 %
Ano, bylo to vážné, ale skončilo to
17,8 %
Ano a jsme spolu stále
11,8 %
Ne, nikdy
37,7 %
Celkem hlasovalo 2498 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám