Hlavní obsah

Nejsvůdnější na ženě jsou pro muže výrazné rudé rty

– Manchester

Ženy mohou na muže zapůsobit nejúčinněji tehdy, když zaútočí přímo na jejich pudy. A podle evoluce jsou mezi nejdráždivějšími vnadami ženského obličeje právě rty. Pokud jsou lesklé, plné a rudé, muži jim nedokážou odolat. Rozhodně jsou přitažlivější než husté dlouhé řasy a bohatá hříva. Rudé plné rty totiž říkají: jsem vzrušená a chci tě.

Foto: Profimedia.cz

Rudé rty muže přitahují

Článek

Mužský mozek tuto informaci podvědomě zpracovává a okamžitě převádí ve vlastní vzrušení. A nová psychologická studie z Manchesteru dokazuje, že muži prvních deset vteřin po setkání s neznámou dámou civí nejvíce právě na její ústa a rty. A pokud jsou ty rty plné, smyslné a navíc červeně natřené rtěnkou či leskem, muži od nich nedokážou odtrhnout zrak.

Při experimentálním pokusu se podařilo zjistit, že na růžové rty muž z prvních deseti vteřin civí 6,3 vteřiny, zatímco na rudě natřené rty 7,3 vteřiny. Přitom na řasy a vlasy se oči zaměřovaly během prvních deseti vteřin jen 0,95 a 0,85 vteřiny.

Zajímavé také je, že pokud žena nemá make-up a zvýrazněné rty, věnuje jim muž jen 2,2 vteřiny pozornosti a očím 2,97 vteřiny a vlasům 2,77 vteřiny.

Rozhodující je také tvar rtů, čím plnější a smyslnější jsou, tím jsou přitažlivější, ale i úzké rty jsou o 40 procent přitažlivější, pokud jsou natřeny vyzývavou rtěnkou.

„Tato studie potvrzuje, že rty představují jeden z nejsmyslnějších aspektů ženského těla a hrají kritickou roli v lidské sexuální přitažlivosti. Plné rudé rty jsou dokonalým poutačem mužské pozornosti. Ženy, které nosí rtěnku, zcela jasně poutají více pozornosti mužů než ty, které se jí vyhýbají,“ tvrdí doktor Geoff Beattie z Manchester University.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám