Hlavní obsah

Nejčastější důvody, proč si muži vybírají raději brunetky

Novinky, Bohumila Kunertová

Při volbě partnerky pro život mohou muži vybírat z celé řady adeptek. Zrzky, blondýnky, černovlásky nebo brunetky - záleží jen na vkusu. I při tolika možnostech je ale podle posledních průzkumů jejich volba téměř vždy stejná - vítězí brunetky.

Foto: Profimedia.cz

Bitvu o muže jednoznačně podle výsledků vyhrávají brunetky.

Článek

Při pohledu na ženy, které nějakým významným způsobem zasáhly do historie, najdeme zastoupení téměř ve všech zmiňovaných oblastech. I co se týče vtipů na adresy žen, jsou zde zastoupené téměř všechny kategorie, i když je nutno podotknout, že blondýnky asi převládají nejvíce.

Byť se právě o blondýnkách traduje řada nemístných poznámek, jsou i ony pro muže velmi přitažlivé. Co se ale týče dlouhodobých životních vztahů, jsou na tom jednoznačně nejlépe brunetky. Co je na nich tak tajemného či přitažlivého, že jsou pro většinu mužů tou nejlepší možnou volbou?

Jsou světaznalé a zralé

Jak dokázaly výsledky nedávného průzkumu, jsou brunetky vnímány muži jako více zralé, naproti tomu blondýnky působí v prvním okamžiku možná více sexy, ale celkově spíše nezrale a povrchně. Číselně to dokládá i fakt, že 63 % mužů by si k nezávaznému hovoru vybralo raději brunetku.

Brunetky jsou serióznější 

V dnešní době již najdeme mnohé ženy i na velmi významných a prestižních pozicích. I když se mezi nimi jistě najdou blondýnky, tmavovlásky opět převažují. Světlovlasé ženy jsou na takových pozicích vnímány více jako přátelštější, ale také jako frivolní, brunetky se sice drží více při zemi, zato jsou ale praktičtější, co se týče řešení dané problematiky.

Jsou více soběstačné

I výsledky další studie nahrávají jednoznačně brunetkám. Z 1500 dotázaných mužů 63 % uvedlo, že jsou rozhodně více soběstačné. Celých 40 % uvedlo, že blondýnky oproti svým konkurentkám postrádají nezávislost.

Nejsou přehnaně temperamentní 

Při jednom z pokusů byla dobrovolníkům předložena fotografie té samé ženy, pokaždé v jiné barevné paruce. Muži pak měli podle svých pocitů popsat, jakým temperamentem na ně v jednotlivých parukách žena působí. Brunetka byla nejvíce vnímána jako méně temperamentní, zrzka naopak jako horlivá neurotička.

Jsou inteligentnější a vydělávají více

Podle dobrovolníků v jiné studii působí brunetky více schopně, co se vzdělání a zkušeností všeobecně týče (uvedlo 81 % mužů). S tím souvisí i další názor, že jsou ženy brunetky schopné dosahovat lepších pracovních pozic a tím i lepšího finančního ohodnocení.

Představují ideální partnerku do manželství

Podle zjištění mezinárodní studie je podle 61 % mužů ideální partnerkou pro život právě brunetka. S tím jde ruku v ruce i hodnocení, že jsou brunetky více poctivé a loajální. Naproti tomu pouze 14 % mužů uvedlo jako odpověď blondýnky.

Anketa

Jaké ženy jsou podle vás nejpřitažlivější?
Blondýnky
14,2 %
Zrzky
7,1 %
Brunetky
43,8 %
Černovlásky
8,6 %
Barva vlasů podle mě není rozhodující
26,3 %
Celkem hlasovalo 23482 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám