Hlavní obsah

Nejatraktivnější muži jsou ti, kteří dělají drahoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Správný muž drží své emoce pod kontrolou, praví heslo drsňáků. A i když je to paradox, na ženy funguje tento emocionální odstup jako magnet. Když muž dělá drahoty, je to nejlepší cesta, jak získat srdce své vyvolené.

Foto: Profimedia.cz

Muži, kteří nedávají najevo svůj zájem, přitahují ženy jako magnet.

Článek

Čím více musí žena přemýšlet o tom, zda se muži líbí, tím víc se onen muž líbí jí, zjistili vědci. Vycházejí přitom ze studie na 47 studentkách.

Každá z nich měla profil na Facebooku s fotografií a informacemi o tom, co má ráda a co ne. Každé z nich bylo řečeno, že si její profil spolu s profily dalších asi 20 dívek prohlíželi studenti ze dvou jiných univerzit.

Pak byly dívkám představeny fiktivní profily čtyř mužů, o nichž si ovšem dívky myslely, že jsou pravé. Některým ženám bylo řečeno, že těmto čtyřem mužům se líbily nejvíce, jiným, že průměrně. Třetí skupina dívek dostala záměrně jen vágní informace o tom, kolika mužům a jak moc se líbily.

Ženy přitahují nejasné úmysly

Ukázalo se, že muži byli více atraktivní pro ženy, které věřily, že se jim hodně líbily, než pro ty účastnice studie, kterým bylo řečeno, že od mužů dostaly jen průměrné hodnocení. Vůbec nejvíce ale přitahovali oni čtyři muži ženy ze třetí skupiny.

Nejpřitažlivější pro ženy jsou tedy ti muži, jejichž úmysly nejsou jasné, napsal časopis Psychological Science.

Podle profesora Daniela Gilberta z Harvardské univerzity v USA je možné ze závěrů studie vyvodit radu i pro reálný milostný život: "Vyplývá z toho vlastně rada pro první rande: když necháte druhého tápat o tom, jak moc se vám líbí, bude o vás více přemýšlet a probudí to jeho zájem."

Většinu žen přitahují zadaní muži

Závěry vědců mají možná souvislost i s jiným nedávným objevem, a sice že většinu nezadaných žen přitahují zadaní muži. Ti jsou totiž obvykle méně dostupní.

Z výsledků studie psycholožky z Oklahomy vyplynulo, že devět z deseti nezadaných žen nejvíce zajímá pohledný a přitom zadaný muž. Kdyby byl přitom ten samý muž svobodný, za vhodnou partii na rande by ho považovalo jen méně než šest žen. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Mysl si nejlépe odpočine při sexu a józe

Mezi činnosti, které nás myšlenkově vyčerpávají, patří práce, nakupování, cestování i zkrášlování. Ovšem mezi ideální nástroje pro myšlenkovou očistu patří...

Výběr článků

Načítám