Hlavní obsah

Valentýn může vztah posunout dál

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valentýnský večer patří mezi ty nejromantičtější večery vůbec a přímo se nabízí jako možnost, jak posunout dosavadní vztah dál. Kdy jindy může být vhodnější okamžik na požádání partnerky či partnera o ruku či dokonce k uspořádání zásnubního večírku? Uvažujete-li o tom, poradíme vám jak na to.

Letošní hit: jemný zásnubní prstýnek s briliantemVideo: Novinky

 
Článek

Požádat ženu o ruku není pro žádného muže nic lehkého. Někteří muži to dokáží udělat s určitou noblesou, jiní se nad daným okamžikem ani nepozastaví. Hold každý muž je jiný a nelze jim zazlívat, že vždy nesplní naše očekávání.

Ženy si nejčastěji přejí, aby ten okamžik nastal při romantické večeři při svíčkách, kdy si partner symbolicky klekne a s obrovskou něžností ženě předloží květinu s krabičkou - s nádherným briliantovým prstenem. Realita je mnohdy zcela jiná.

Muži upřednostňují originalitu a vymýšlejí opravdu netradiční okamžiky - např. při výstupu na nějakou vysokou horu, na dovolené, pod vodou, pod rozkvetlým stromem či při seskoku padákem. Nebo při naprosto banálních okamžicích jako je dopravní zácpa či pěkný romantický film v televizi.

I zásnubní prsten může být na celý život

K zásnubám by žena měla dostat kytici s bílými květy a zásnubní prsten. Tradiční prsten by měl mít jeden větší bílý kámen - zirkon či briliant.

Jelikož tento prsten žena obvykle nosí celý život, mělo by jít o prsten z kvalitních materiálů. Kromě zlata jsou vhodné i prsteny z chirurgické oceli, které mohou být i tou levnější variantou, jelikož takový prsten lze pořídit již za 300 Kč. Stříbrné prsteny nemají takovou výdrž, a proto se pro tento účel příliš nedoporučují. Samozřejmě tím nejlepším materiálem je zlato a to jak bílé, tak žluté. Záleží na vkusu ženy. Ceny takových prstenů se pohybují od tisíce korun, ale mohou dosáhnout i sta tisíc. Velmi záleží na použitých kamenech.

Jak může vypadat zásnubní večírek

Dříve se lidé zasnubovali převážně z důvodu legalizace svého vztahu, aby se spolu mohli stýkat na veřejnosti a nemuseli se se svou láskou skrývat. Dnes už volí tento obřad převážně konzervativní rodiny, a to jako symbol vážnosti vztahu.

Hostina nemá být dle počtu lidí nijak veliká. Zve se jen úzký okruh rodiny - rodiče, sourozenci, případně i prarodiče. Vhodným oblečením pro tuto příležitost je tzv. odpolední, ve kterém chodíme do divadla či lepší restaurace.

Samotný obřad má dvě oficiální podoby:

  • otec nevěsty vstane, zacinká na skleničku a oznámí zasnoubení své dcery, snoubenci povstanou, políbí se a předají si dárky.
  • místo otce obřad zahájí snoubenec a rovněž oznámí zasnoubení. 

Reklama

Související témata:

Související články

Ze svatby v kostele se hned tak nevyvážete

Bílé šaty, kulisy starého kostela, fotografie s působivým pozadím, ale taky slib věrnosti a podpory bez jakékoliv možnosti vycouvat - to v podstatě znamená...

Výběr článků

Načítám