Hlavní obsah

Podivné ženské chování, které muže naprosto vytáčí

Novinky, bok

Každý nový vztah je svým způsobem sázka do loterie. Chceme před budoucím partnerem vypadat co nejlépe, a tak řada z nás tají malé i větší prohřešky či zlozvyky, které by mohly být při počátečním seznamování na obtíž. Jak se ale zachovat, když se nakonec stejně projeví?

Foto: Profimedia.cz

Některé ženy se i při menších hádkách rády uchylují k fyzickým projevům.

Článek

Muži i ženy mají své více či méně podivné záliby či prohřešky. Když vyplují na povrch, nastává situace, s kterou je třeba se vyrovnat. Někteří radikální jedinci ve svízelných situacích volí rovnou rozchod, jiní se snaží partnerský vztah udržet a nějak vše vyřešit.

Co se podivného či nesrozumitelného chování týče, mají navrch ženy. Jejich počínání prostě mužská mysl občas "nebere". Pojďte se s námi podívat na některé podivné "výjevy" v jejich chování, tak jak je uvedl server Askmen a návrhy, jak takové situace mohou muži pokud možno co nejlépe řešit.

Ví o vás i to, co jste jí neřekl 

I muži v počátcích vztahu ukrývají tajemství, která podle nich ženy nemusí hned vědět. Nejčastěji to bývají různé sexuální zážitky, počet předešlých partnerek, padání vlasů nebo měsíční příjem. Ačkoli se jedná v prvotní fázi vztahu o velmi osobní informace, ženy jsou rády o všem informovány co nejdříve. A tak se není čemu divit, že spoustu malých tajemství, která měla být skryta, už dávno ví i bez vašeho přičinění.

Co s tím: V první fázi zjistěte, jestli jste se opravdu v dané situaci někde jen tak mimoděk nezmínil. Pokud ne, i ženám stačí taktně připomenout, že pokud chtějí něco vědět, je lepší se přímo zeptat, než se někde tajně pídit.

Bez vašeho vědomí se seznamuje s vašimi přáteli a rodinou

Milujete svou přítelkyni, ale ještě ji nechcete představit své rodině a přátelům? Pokud je vztah v počátku, není na tom nic špatného, jestli se ale jedná již o dlouhodobější záležitost, neváhejte příliš dlouho, nebo to žena udělá za vás. Pak vás může jen nemile překvapit, když volá vaše matka a ptá se, jak se dnes má vaše nová přítelkyně a kdy půjdete společně na kávu.

Co s tím: Pokud se tak již stalo, není toho moc k řešení. Spíš jen přátele a rodinu pravdivě informujte, nakolik vážný je váš vztah a co od něj očekáváte. Pokud se žena příliš podrobně zajímá o veškeré příbuzenstvo, může to být podle některých odborníků známka toho, že o muži uvažuje jako o potenciálním manželovi.

Objevuje se na vašich srazech s kamarády

I muži čas od času potřebují trávit chvíle jen s kamarády, třeba u piva, na fotbale či hokeji. Prostě vypnout, a dělat typicky chlapské věci. Pokud se tedy na takových akcích objeví partnerka bez ohlášení či zprávy, může z toho být pěkné dusno.

Co s tím: Pokud se jedná o začátek vztahu, možná s vámi chce trávit jen co nejvíce času. Jestli se takové situace ale opakují stále častěji a v delším úseku (jdete cvičit a ona se objeví v tělocvičně, náhodou jde na stejný koncert jako vy a vaši kamarádi), může jít o chorobnou žárlivost či stav, kdy chce mít žena pod kontrolou i veškerý váš volný čas. Možná bude stačit, když si promluvíte, a ubezpečíte partnerku, že nemusí mít žádné obavy, a že takové sledování pro vás není příjemné. Pokud to nezabere, je na místě přehodnotit váš vztah.

Při hádce používá fyzické projevy

V každém vztahu se objevují malé či velké hádky. Pokud ale konflikt začne nabírat opravdu obrátky, mnohokrát se stane, že ženy prostě při argumentaci začnou do partnera bušit pěstmi, nebo mu "jednu vlepí". Některé ženy toho dokonce využívají, aby měly navrch, protože vědí, že by je partner nikdy neuhodil.

Co s tím: I u žen platí, že jakékoli fyzické napadení partnera není ve vztahu příhodné. Pokud se tak stane jen výjimečně, dá se taková situace přejít, jestli se ale v hádkách agresivita zvyšuje, mějte se na pozoru, aby se z vás časem nestal fackovací panák.

Tropí hysterické scény a vyhrožuje

Žádný vztah není dokonalý, a tak se může stát, že prostě nevydrží tak dlouho, jak jste si představovali. Pokud jste v takové fázi a partnerka váš názor nesdílí, mohou nastávat stále častější situace, kdy si vás bude hysterickými scénami nebo vydíráním (jestli mě opustíš, tak si něco udělám) chtít udržet za každou cenu.

Co s tím: I když to ženy v mnoha případech nemyslí vážně, jsou v tak zoufalé situaci, že zkusí vše, jen abyste s nimi zůstal. V takovém případě je ale každopádně nevhodné, abyste jen kvůli výhrůžkám ve vztahu setrvával. Pokud máte obavy, že by se výhrůžky mohly stát realitou, obraťte se na vhodného specialistu, který by vaší přítelkyni (bývalé) nejlépe pomohl.

Kontroluje vaši poštu a tajně na ni odpovídá

Pokud máte široký okruh přátel, je téměř na denním pořádku, že někdo pořádá párty, slaví narozeniny, úspěšnou zkoušku atd... Ne na všechny akce se každému ale chce, a tak občas raději taktně neodpovíte, abyste se nemusel účastnit. Co ale dělat, když vám přijde třeba esemeska, že se na schůzku s vámi těší kamarád, s kterým se vídáte jednou za rok a vy o ní nic nevíte? Za vším může být právě partnerka, která tajně sleduje váš email, čte esemesky nebo poštu a na veškeré takové zprávy odpovídá a reaguje za vás.

Co s tím: Především žárlivé partnerky toto dělají proto, aby tak měly přehled kdy, kde a s kým budete. Pokud jde žárlivost do extrému, pozve se na takové akce nenápadně také. Možným řešením v počátku může být opět upozornění, že jedná proti vašemu přesvědčení. Pokud chcete mít opravdu jistotu, že věci určené vám číst nebude, zařiďte si všude soukromé heslo. Pokud i tak situace bude přetrvávat, je třeba zhodnotit, zda vám takový vztah vyhovuje. Bohužel ženy s takovým "sledovatelským a organizačním" instinktem se málokdy změní.

Anketa

Co vás na ženách nejvíce vytáčí?
Ví i to, co jsem jí nikdy neřekl
12,1 %
Objevuje se bez ohlášení na mých srazech s kamarády
0,9 %
Tajně se seznamuje s rodinou a kamarády
1,3 %
Bývá často hysterická
45,7 %
Vyhrožuje
1,7 %
Používá při hádce fyzické projevy
1,7 %
Kontroluje mi poštu
2,6 %
Jiné
7,3 %
Nic, je naprosto dokonalá
26,7 %
Celkem hlasovalo 14322 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám