Hlavní obsah

Co dělat, když mozek stávkuje a člověk přestává mít chuť na sex

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravidelný sex je podle odborníků nejen tou nejlepší prevencí příznaků stárnutí, ale také dlouhověkosti. Bohužel ne každý si sex může dopřávat podle svých potřeb, zvlášť pokud se jedná o lidi, jež žijí v dlouhodobém vztahu. Podle specialisty na stárnutí doktora Erika Bravemana za celou řadu sexuálních problémů nemůže jen stereotyp či psychické potíže, ale i mozek.

Foto: Profimedia.cz

Za sexuální poruchy může i nedostatečná funkce mozku.

Článek

Nejlepší afrodiziaka

- Chřest: bohatý na vitamin E, který stimuluje produkci hormonů potřebné pro další aktivní sexuální život.

- Banány: Obsahují enzym bromelain, který zvyšuje mužské libido. Zároveň jsou zdrojem draslíku a riboflavinu, které celkově zvyšují energii.

- Zelí: Podporuje krevní oběh

- Celer: dokáže významně podpořit mužskou potenci. Obsahuje látky, které připomínají feromony, dokáže v člověku vyvolat šťastné a uvolněné pocity.

- Smldinec chlupatý: rostlina, která dokáže vyrovnávat hladiny ženských hormonů estrogenu a progesteronu. Podle odborníků také obsahují látky, jež dokáží zvýšit citlivost ženských pohlavních orgánů.

- Fíky: díky vysoké hladině aminokyselin zvyšují nejen libido, ale i sexuální výdrž

-Ústřice: obsahují vysokou hladinu zinku, jež je nezbytný pro produkci testosteronu. Zároveň obsahují i dopamin.  

- Mořské řasy: obsahují vápník, jód a železo, které zvyšují libido.

Reklama

Související témata:

Související články

I muži mají svého gynekologa

Andrologie je obor, který se zabývá diagnostikou a léčbou poruch mužských sexuálních a reprodukčních funkcí. Bohužel jen málokdo si s tímto názvem cokoliv...

Výběr článků

Načítám