Hlavní obsah

Páry se hašteří až 312krát za rok, nejčastěji ve čtvrtek večer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou vážné problémy, které mohou pár rozdělit okamžitě a pak jsou drobnosti, které sice vztah přímo neohrozí, ale dokáží vyvolat podráždění, popichování a krátkodobé mrzoutství, což může nakonec také vést až k rozchodu. Zatímco kvůli opravdovým problémům se hádáme jednou za čas, drobnosti nás vytočí až 312krát do roka.

Foto: Profimedia.cz

Televizní ovladač je příčinou nejednoho každodenního sporu.

Článek

Nechávání mokrého ručníku na posteli, neustálé přepínání televizních programů nebo třeba povalující se špinavé ponožky u gauče - zdánlivé malichernosti, které nás však pokaždé dokáží pořádně vytočit.

O tom, jak může být hašteření o takových drobnostech nebezpečné, svědčí výzkum mezi třemi tisíci dospělými Brity a Britkami, z něhož vyplynulo, že každý pátý kvůli otravným zvykům svých poloviček už zvažoval rozchod. Nejsilnější je to podle vědců ve čtvrtek v osm hodin večer, kdy se páry podle vědců dohadují nejčastěji. Informoval o tom server Daily Mail.

Hašteření leze na nervy více ženám. Ty mají tendence být více frustrovány návyky partnera, než je tomu naopak. Nejčastěji si stěžují na nevyměněnou roli toaletního papíru na záchodě, nezhasnuté světlo, zvednuté záchodové prkénko, či přepínání TV kanálů.

Muži ovšem také nejsou vůči podráždění imunní. Skřípou zuby hlavně, když se jejich partnerka příliš dlouho vypravuje, když po ní musí čistit odpad ucpaný vlasy nebo když je drahá polovička sekýruje kvůli práci.

Osm z deseti lidí uvedlo, že po partnerovi či partnerce raději uklidí, než by je pořád sekýrovali. Jen každý čtvrtý si myslí, že by sekýrování možná mohlo změnit partnerovy zvyky.

Co nejčastěji vytočí ženy
1. Vousy v umyvadle
2. Špinavé skvrny na záchodě
3. Neustálé přepínání TV kanálů
4. Nevyměněný dobraný papír na záchodě
5. Zvednuté prkénko na záchodě
6. Rozsvícené světlo v prázdné místnosti
7. Nechávání špinavého nádobí kolem domu
8. Mokrý ručník pohozený na zemi, posteli, židli...
9. Hromadění věcí tam, kam nepatří
10. Nespláchnutý záchod
Co nejčastěji vytočí muže
1. Příliš dlouhé vypravování se ven
2. Sekýrování kvůli práci
3. Rozsvícené světlo v prázdné místnosti
4. Vlasy ucpávající odpad
5. Hromadění věcí tam, kam nepatří
6. Přeplňování odpadkového koše
7. Trousení špinavých kapesníků po domě
8. Nechávání špinavého nádobí kolem domu
9. Neustálé přepínání TV kanálů
10. Sledování telenovel

Reklama

Související témata:

Související články

Jak přežít vztah s mrzoutem

Mrzutost, negativismus, skepse, pesimismus - zkrátka nenálada, čas od času dopadne na každého. Některé jedince však provází životem a ti, kdo s nimi žijí, to...

Výběr článků

Načítám