Hlavní obsah

Lipské bezdomovce pobaví o Vánocích břišní tanečnice

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIPSKO

Neopakovatelné a vskutku originální Vánoce mohou prožít díky nově otevřené restauraci v Lipsku němečtí bezdomovci, penzisti a nezaměstnaní. Restaurace Srdce pro ně letos připravila několik překvapení. Mohou si nejen pochutnat na obědě čítajícím tři chody, ale u jídla je budou navíc bavit břišní tanečnice, hudebníci a komedianti.

Článek

"Věříme, že takhle navodíme vánoční náladu i u lidí, kteří by se jinak dost možná utápěli v depresích nebo by strávili Štědrý den a vánoční svátky v mrazech na nádražích, v podchodech a pod mosty. Snažíme se je co nejvíce povzbudit," uvedl jeden z pracovníků restaurace, kterou provozuje lipská charita a jejíž chod zajišťují zdarma dobrovolníci.

Restauraci podporuje zhruba třicet až čtyřicet jednotlivců a firem. "Děláme tu něco, co lidem pomůže zapomenout na starosti běžných dnů a alespoň na chvíli se pobavit," dodal k charitativnímu projektu pianista Manfred Schütze, jenž byl mezi prvními lidmi, kteří krátce po otevření restaurace poskytli zdarma své služby k pobavení bezdomovců.

Reklama

Výběr článků

Načítám