Hlavní obsah

Radim Uzel: Přírodní blondýnky jsou plodnější

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nové encyklopedii českých vtipů jsem spočítal všechny ty o blondýnách. Je jich tam 905. Některé jsou slaboduché, jiné docela dobré. Víte třeba, co dělá blondýna, když leze v supermarketu po kolenou? Hledá nízké ceny. Proč nebyla spokojená s výletem do Anglie? Zjistila, že Big Ben jsou jen hodiny. A proč má nad postelí napsáno: „Ach! Ááách!“? Aby nezapomněla text.

Foto: Profimedia.cz

Zářivá blondýnky nad 30 je spíše výjimkou.

Článek

Náhlá epidemie vtipů o hloupých blondýnách vrcholila před několika lety. Nahradila záplavu fórů o blbých policajtech. Mnohé z nich byly jenom slabým odvarem skutečné policejní stupidity. Ale proč policisty vystřídaly právě blondýny, když vůbec žádný vědecký výzkum pro jejich hloupost nesvědčí?

Vysvětlení je prosté a vychází ze známé skutečnosti, že blondýny jsou pro mužské pohlaví atraktivnější. Kdysi dávno se mi dostala do rukou kniha, která se jmenovala Pánové dávají přednost blondýnám. Po letech potvrdily tento fakt výsledky vědeckého výzkumu. Přírodní blondýny mají o něco vyšší hladinu ženského pohlavního hormonu estrogenu, proto vykazují i trochu vyšší plodnost.

Dívky s tmavými vlasy naproti tomu trpí zvýšeným tělesným ochlupením. Nebo je víc nápadné. Muži je prý v průměru vnímají o něco méně žensky.

Vtipy o blondýnách vymýšlejí zrzky a brunety

A právě tato skutečnost může být příčinou, že se brunety a zrzky cítí jako příslušnice druhé sexuální ligy. Jakou tedy volí zbraň? Vymýšlejí vtipy o hloupých blondýnách, aby svým úspěšnějším soupeřkám aspoň trochu namydlily schody v soutěži o mužskou přízeň.

Můžeme vzpomenout na všechny blonďaté ženské idoly současnosti, počínaje pověstnou Madonou přes Britney Spearsovou až po Helenu Vondráčkovou. S přibývajícími lety všem blond andílkům vlasy trochu ztmavnou. I tady hraje roli pokles hormonů.

Blondýna nad 30 let je výjimkou

Ztmavnutí přírodně světlých vlasů bývá často patrné po porodu. Málokdy se můžeme setkat se zářivou přírodní blondýnou, které je víc než 30 let. Tady už většinou nastupuje umělá peroxidová kamufláž. Velmi často je využívají i ženy tmavších vlasových odstínů. Dámy by to jistě nedělaly, kdyby byly anekdoty o blondýnách pravdivé.

Už je těch vtipů v poslední době o něco méně. Objevil jsem taky jeden vtip hybridní, o blondýně a policistovi: Jede blonďatý andílek v autě. Zastaví ho policajt a žádá občanský průkaz. Blondýna na to: „Co to je?“ Policajt: „To je ta věc, kde máte svoji fotku.“ Slečna začne zmatkovat. Hrabe se v kabelce, až vytáhne zrcátko. Podívá se do něj a říká: „To by asi mohlo být ono.“ A policista při pohledu do zrcátka odtuší: „To jste tedy mohla říct hned, že jste od policie.“

A ještě jeden nakonec: Blondýna se zajímá o lamborgini. „Kolik to žihadlo jede?“ ptá se obchodníka s auty. „Téměř 290 kilometrů v hodině,“ odpoví. Blondýna zavrtí rezolutně hlavou: „Blbost. Tolik kilometrů hodina nemá.

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: Plzákovo "zatloukání" je mýtus

MUDr. Miroslav Plzák, který zemřel v sobotu 13. 11. ve věku 85 let, byl můj vzor, učitel a pak i přítel. Přečetl jsem snad všechny jeho knihy. Za klíčovou...

Radim Uzel: Pohádky o nebezpečných hormonech

Už nám bezprostředně nehrozí, že stoupne hladina oceánů a přímořské krajiny postihne zkáza v důsledku globálního oteplení. Místo toho se objevily zprávy...

Výběr článků

Načítám