Hlavní obsah

Ženy s nadváhou prožívají téměř denně emocionální krizi

Novinky, Bohumila Kunertová

Jak vůbec vypadá podle odborníků taková průměrná obézní žena? Věk mezi 45 a 54 roky, vdaná cca 20 let, váha v průměru 85 kilogramů, a téměř každý den zažívá při běžných situacích ponížení.

Foto: Profimedia.cz

Obézní ženy při běžných situacích, jako je nakupování nebo schůzky s přáteli, mnohem častěji nezvládají kvůli váze své emoce.

Článek

Z podrobnějších zjištění výzkumu vyplynulo, že průměrná obézní žena bojuje se svými emocemi zhruba při pěti každodenních situacích, uvedl server Daily Mail.

Studie se zúčastnilo celkem 2257 lidí, z nichž u 1467 byla stanovena nadváha. Vědci zjistili, že tito lidé zažívají nejčastěji emocionální krizi při pohledu do zrcadla nebo prohlížení fotek z dovolené, dále při setkávání se starými přáteli, v obchodě a při převlékání do nočního úboru.

Z průzkumu, který si dala zpracovat skupina Slimming World, vyplynulo, že do kategorie průměrná obézní žena spadají například jen ve Velké Británii dvě třetiny všech dam. Což také naznačuje, že mezi těmito ženami je pocit ponížení při běžných situacích velmi rozšířen.

Nekonečný příběh

"Taková průměrná žena svádí dennodenní boj s emocemi, často kvůli tomu, že výsledky diety a pokusu zhubnout nebyly takové, jak si představovala, což opět vede jen k větší touze po tom, být hubenější. S tím vším jde ruku v ruce také stále menší sebedůvěra, kvůli čemuž se takové ženy dostávají stále více do kolotoče rozpaků, ponížení a strachu," uvádí mluvčí Slimming World.

Jak se také ukázalo, muži, kteří jsou ve stejné situaci jako ženy, vykazují mnohem více pozitivních reakcí při každodenních situacích. Pokud měli vyjádřit, jak se v daných pěti situacích cítí, ve dvou z pěti uvedli, že "příliš tlustí".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám