Hlavní obsah

Denně řekneme průměrně tři malé lži. Nejčastěji partnerovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Lhát se nemá, učíme vlastní děti. Nicméně sami v běžném životě lži běžně používáme. Podle nové americké studie lidé řeknou denně v průměru tři malé lži, aby si usnadnili život. Nejčastěji si lži vyslechnou partneři, následují kolegové v práci a kamarádi. Nejvíce pak zatajujeme to, kde se zrovna nacházíme či jsme se nacházeli. Oblíbeným tématem pro zatajování či pozměňování skutečnosti jsou také domácí práce.

Foto: Profimedia.cz

Malé lži se nevyhne žádný z nás.

Článek

Malé lži se tedy nevyhne žádný z nás. Lžeme si nejen o tom, kde jsme byli, ale také co jsme doma udělali či neudělali.

Se lhaním se běžně setkáváme i v zaměstnání. Podle výzkumu se až třetina všech pracujících přiznala, že lže o své pracovní náplni a přeceňuje ji, aby si usnadnila život v zaměstnání. Poměrně běžné jsou také lži o zkušenostech při žádosti o nové zaměstnání.

Lidé lžou, když si chtějí usnadnit život

Častým tématem lží jsou předchozí partneři a sexuální zkušenosti. Muži často přehánějí v počtu milenek, ženy naopak počet milenců tají a uvádějí číslo nižší.

„Výsledky jasně dokazují, že dvě třetiny lidí neumějí vůbec lhát, ale přesto budou lhát a nadále to zkoušet, pokud by jim to mělo usnadnit život,“ uvedl mluvčí společnosti Twentieth Century Fox Home Entertainment, která výzkum provedla.

Anketa

Komu nejčastěji lžete?
Protějšku
34,2 %
Rodičům
25,8 %
Kamarádům
6,3 %
Kolegům v práci
5,5 %
Nadřízeným v práci
4,9 %
Dětem
1,1 %
Nikomu, vždy mluvím pravdu
22,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1053 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

50 lží, které lidé nejčastěji používají

Drobných lží se mnoho lidí dopouští poměrně často. Ať už jde o lži milosrdné či takříkajíc lži ze slušnosti, někteří je využívají pravidelně. Britská studie...

Výběr článků

Načítám