Hlavní obsah

Počkat se sexem ve vztahu se vyplatí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V moderní společnosti je naprosto běžné, že lidé se sexem příliš neotálejí. Mnozí ho aplikují už jako součást vzájemného poznávání. Nová rozsáhlá studie britských a amerických psychologů ale naznačuje, že počkat se sexem alespoň nějaký čas se vyplatí víc, než skočit na to hned ze startovní čáry.

Foto: Profimedia.cz

Páry, které odložily sex na později, mají kvalitnější manželství v mnoha ohledech.

Článek

Ze studie více než dvou tisíc manželských dvojic, kterou provedli američtí psychologové ve spolupráci s britskou společností Relate poskytující poradenství a terapie pro manželské páry, vyplývá, že páry, které začaly spolu spát později, mají kvalitnější manželství v mnoha ohledech.

Páry, které začaly se sexem později, měly vztah o 22 procent stabilnější, s kvalitou vztahu byly spokojenější o 20 procent víc a dokonce měly i kvalitnější sex a komunikaci s partnerem.

Sex až po svatbě se nevyplácí

Odložit sex je v pořádku, ale ne až na dobu po svatbě. V ten moment totiž už může být skutečně pozdě.

„Většina podobných výzkumů se zaměřuje na individuální zkušenosti, ale nikoli na načasování ve vztahu. My jsme skutečně zjistili, že ti, kteří počkali se sexem, byli šťastnější ve vztahu právě s ohledem na sex. Myslím, že je to proto, že se ti dva naučí nejdříve o všem hovořit a řešit problémy,“ tvrdí autor studie profesor Dean Busby z Brigham Young University.

Studie zohlednila a vyloučila také vliv víry, protože většinou déle čekají se sexem silně věřící lidé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám