Hlavní obsah

Nejlevnější zkrášlovací procedurou je milování

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá žena, která investuje do kosmetiky, zkrášlovacích procedur či dokonce plastických operací, investuje úplně zbytečně. Nejjednodušším a odpradávna nejúčinnějším zkrášlovacím prostředkem je "přirozený pohyb" ve dvou. Tedy milování.

Článek

Už naši prapředci věděli, že milování slouží zdraví. A lékaři doplňují, že sex je skutečně omlazovacím a zkrášlovacím prostředkem. Sex zastavuje projevy stárnutí, dodává tělu tolik potřebné dávky zdraví, krásy a vnitřního klidu.

Estrogen je elixírem krásy

Výzkumy potvrzují, že ty ženy, které se oddávají erotickým radovánkám nejméně dvakrát týdně, mají v krvi více estrogenu díky tomu, že jejich vaječníky a nadledvinky produkují více hormonů. A právě estrogen, více než ostatní hormony, stojí za ženskou krásou. Pomáhá vyživovat kožní buňky a nehty, stará se o pěkné zbarvení pleti, lesklé oči a rozšířené zornice.

Velké oči působí na muže jako afrodiziakum, říkají psychologové a zároveň své tvrzení dokládají provedeným experimentem. Testované skupině byly ukazovány dvě lehce odlišné fotografie téže ženy. Jeden snímek představoval ženu s počítačově zvětšenýma očima. Muži při výběru atraktivnější ženy jednoznačně ukazovali právě na tento snímek. Informoval o tom polský deník Rzeczpospolita Polska.

Mladistvá pleť, detoxikace organismu a dobrý krevní oběh 

V období zamilovanosti vzrůstá atraktivita ženy z prostého důvodu: více se o sebe stará. Vždyť se přece má komu líbit. V tomto období se každá žena výborně cítí ve vlastní kůži, je "pevná v kramflecích", akceptuje své tělo i s nedostatky, jelikož milenec ji má rád takovou, jaká je.

Sex je krokem k očistě organismu, a to souvisí s kvalitou pokožky a vlasů. Vlasy se více lesknou, nehty jsou vyživené, a tím pádem silnější. U mužů rychleji rostou vousy, které mohou stejně jako vlasy i zhoustnout. Toto je způsobeno pohlavními hormony, jež se během milostného aktu uvolňují. Z pleti mizí skvrny, mnohdy získává růžový nádech, dochází k vyhlazování drobných vrásek.

Během milování a orgasmu dochází ke zvýšení tepové frekvence a síly srdečních stahů. Krev cirkuluje rychleji, zlepšuje se krevní oběh i oběh ve všech vnitřních orgánech. Milování dokáže zapříčinit odplavování škodlivin z organismu.

Kvalitní spánek a štíhlá postava

Díky sexuálnímu uvolnění dochází i k odbourání problémů se spánkem. Po kvalitním milování jsou milenci více uvolnění a snáze usnou. Fyzická aktivita navozuje příjemný pocit únavy, jenž zvyšuje ospalost. Není třeba připomínat, že nedostatek spánku je jednou z hlavních příčin úbytku mladistvosti a krásy.

Sex je také přirozeným aerobním cvičením: dvojnásobně zrychluje metabolismus, a díky tomu dochází ke spalování tuku. Současně ideálně tvaruje tělo, protože při milování každý zapojuje téměř všechny svaly počínaje lýtky přes hýždě, břicho, stehna a konče pažemi a rameny.

Během milování organismus nepociťuje hlad, protože se v mozku vylučuje hormon noradrenalin, jenž nás nutí méně jíst. Sex se dá přirovnat ke stavu blaženosti srovnatelnému s tím pocitem, když sníme tabulku čokolády. Proto po milování mívají milenci menší chuť na sladké.

Sperma jako lék na depresi

Je známo, že nejlépe vypadají šťastné ženy. Pokud se pravidelně milují, mohou si ve tváři vykouzlit trvalý úsměv a tím pádem i krásnější tvář. Z pozorování  90 tisíc mladých Američanů jednoznačně vyplynulo, že nedostatek sexu způsobuje nervozitu, malátnost a dokonce i deprese. Naopak sex dodává člověku na optimismu, protože je uvolňující a vzrušující. Výsledkem jsou lepší nálada, sebeúcta i chuť do práce. To ale není vše.

Dokonce se ukázalo, že mužské sperma má podobný účinek jako lék na depresi. Sperma totiž obsahuje hormony příznivě ovlivňující práci neurotransmiterů zodpovědných za pocity štěstí. Kdo tedy nepoužívá kondom, ale například tabletky proti otěhotnění, může během vyvrcholení zažít i chvilkovou "antidepresivní léčbu".

Hormony štěstí ze spermatu proniknou snáze do krevního řečiště skrze pochvu. Lékaři publikovali v americkém vědeckém magazínu New Scientist smělou myšlenku, že kdo se často a pravidelně věnuje milostným hrátkám, není tolik ohrožen depresemi jako sexuální abstinent.

Podle britské lékařky Rosemary Bassonové, autorky studie o spojitosti mezi sexem a celkovým zdravotním stavem, může být nedostatek sexu být prvním varováním, že se blíží vážné srdeční problémy, deprese a mnohá další onemocnění.

Anketa

Věříte, že sex omlazuje a zkrášluje?
1. Ano
83,6 %
2. Ano, cítím se být věčně mladá/ý
3,4 %
3. Ano, když je s kým
7,5 %
4. Ne
1,8 %
5. Ne, ze sexu se leda hloupne
2,2 %
6. Nevím
1,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2328 čtenářů.

Reklama

Související články

Dobré jídlo i sex chrání mozek před stresem

Potěšení a příjemných pocitů člověk rád nedosahuje a nevyhledává jen pro ně samotné. Mozek nás nutí jíst dobroty, milovat se a požívat látky způsobující...

Výběr článků

Načítám