Hlavní obsah

Každodenní sex patří mezi nejlepší prevenci chřipky a nachlazení

Londýn

Příroda je mocná čarodějka a tak i naprosto přirozené věci jako sex naše tělo ochrání před bakteriemi i viry lépe, než nejmodernější farmaceutické přípravky. Lékaři dokonce tvrdí, že kdyby lidé denně souložili, pak by ubylo obrovské množství nemocí. Lidé by se cítili skvěle nejen po fyzické stránce, ale i po té psychické.

Foto: Profimedia.cz

Pravidelné milování zvyšuje hladinu imunoglobulinu A.

Článek

Pravidelné milování zvyšuje hladinu imunoglobulinu A (IgA), který patří k hlavním protilátkám zneškodňujícím choroboplodné zárodky v krvi. Časté milování tak chrání člověka před infekčními chorobami. Ale pozitivní vliv má také na psychiku, neboť chrání před depresemi.

Podle řady studií také působí jako nejlepší lék na bolest. Při orgasmu se navíc vylučuje do těla dehydroepiandrosteron, který posiluje imunitu, opravuje tkáň a udržuje pleť zdravou a mladistvou. Sex a orgasmus také zlepšují spánek a posilují celkově kondici. Při milování se navíc pálí i energie.

Muže chrání před infarktem

Podle nové britské studie pak sex působí blahodárně především u mužů na jejich srdce a cévy. Pánové, kteří souloží alespoň dvakrát týdně, jsou prý zasaženi infarktem až dvakrát méně než ti, kteří si sex dopřávají jen jednou měsíčně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám