Hlavní obsah

Co v ženách a mužích probouzí touhu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Touha nás motivuje k tomu, abychom v životě něčeho dosáhli. Každý z nás ve svém životě po něčem touží a snaží se dělat vše proto, aby tyto touhy byly naplněny. My se tentokrát zaměříme na touhy v partnerském vztahu. Podle průzkumu výrobce francouzské kávy Carte Noire totiž především muži mají ve znalostech tužeb svých protějšků značné nedostatky.

Foto: Profimedia.cz

Muži touží po normální, usměvavé, voňavé, chytré, ale také upřímné ženě, u které budou od začátku vědět, na čem jsou.

Článek

Zatímco ženy mají muže v hlavních bodech přečtené, muži mají problém odhadnout, co vlastně ženskou touhu dokáže probudit.

V ženách probouzí touhu k muži z 91 % především jeho charisma, což správně odhadlo jen 78 % mužů. Dalším důležitým faktorem je smysl pro humor (84 % žen vs. 78 % mužů), úsměv (82 % žen vs. 62 % mužů) a inteligence (84 % žen vs. 76 % mužů). Nezbytný je ale také dlouhý pohled (65 % žen vs. 43 % mužů) a oholená tvář (55 % žen vs. 30 % mužů).

Ženy tedy milují, když má muž charisma, smysl pro humor, je inteligentní a usmívá se. Muži však všechny tyto faktory velmi podceňují, místo toho přikládají velký význam penězům a společenskému uznání, což bohužel ženy prý nechává chladné. A to i přesto, že z evolučního hlediska jsou považovány právě peníze a moc u mužů za ukazatele mužské atraktivity.

Z pohledu intimní touhy pak na ženy jednoznačně zabírá dlouhý pohled z očí do očí, úsměv, přítmí či šero v místnosti, případně zapálená svíčka nebo oheň v krbu a tanec.  Romantická atmosféra u žen jasně vede.

Ženy musí mít charisma i pěknou postavu

Ženy o mužích vědí rozhodně více, než je tomu naopak. V průzkumu tak i mnohem lépe odhadovaly tužby svých partnerů. A tak se s muži shodly i na tom, že muži na ženách nejvíce obdivují charisma, postavu, úsměv, smysl pro humor, vůni, spontánnost, ale i inteligenci.

Z průzkumu tedy vzešlo, že muži touží po normální, usměvavé, voňavé, chytré, ale také upřímné ženě, u které budou od začátku vědět, na čem jsou.

Za symbol touhy a intimity pak většina mužů považuje nahé ženské tělo, dlouhý pohled a sexy spodní prádlo. Třetina mužů také uvítá romantickou atmosféru dokreslenou například západem či východem slunce.

V běžném dni lidé touží po harmonii a pořádném spánku

V představách o tom, jak strávit běžný den našli muži i ženy vzácnou shodu. Většina z nich touží po pohodovém, klidném dni s milovanou osobou. Příjemným zpestřením pak může být sex, ale i sledování sportovních zápasů či dobré jídlo a sklenice piva.

Ze společných aktivit pak u mužů jednoznačně vede jakýkoliv sport, sex a cestování. Přičemž se nebrání ani hrám s dětmi a dalším aktivitám v rodinném kruhu.

Ženy naopak dávají přednost klidnějším aktivitám, kdy se mohou věnovat samy sobě, relaxovat a odpočinout si – wellness, čtení, péče o sebe či spánek.

Jak udržet touhu u dlouhodobého vztahu

Muži i ženy (80 % z nich) se vzácně shodují i na tom, že v dlouhodobém vztahu je k udržení touhy potřeba „táhnout za jeden provaz“ a nalézt spokojenost v sexu.

Až poté přichází na řadu patřičná dávka svobody či nezávislosti a ochota experimentovat.

Ženám ve vztahu pak nejvíce chybí nové podněty (25 % žen) a sex (10 %). Muži nejvíce postrádají také sex (17 %) a dokonce 4 % pak chybí ve vztahu žárlivost. Tuto vlastnost přitom nezmiňuje ani jedna žena.

Průzkum proběhl kvalitativně i kvantitativně na vzorku více než 200 lidí ve věku 25-45 let. Ženy i muži v něm odpovídali na otázky o svých touhách a odhadovali i touhy opačného pohlaví.

Reklama

Související témata:

Související články

Typy mužů, kterým ženy neodolají

Není žádným tajemstvím, že někteří muži jsou pro ženy neodolatelní, zatímco jiní stojí tiše v koutku a žádná dáma si jich ani nevšimne. Čím to ale je? Jde jen...

Výběr článků

Načítám