Hlavní obsah

Dnešní ženy považují za nejlepší afrodiziaka moc, peníze a inteligenci

Oxford

Chcete vzbudit u své ženy větší vášeň a touhu? Pak zapomeňte na tradiční afrodiziaka jako jsou ústřice, čokoláda či ostré koření. Podle několika nových studií totiž moderní ženu daleko více přitahuje a vzrušuje muž, který nejenže ji pozve na lahodné ústřice do noblesní restaurace, ale má také moc, peníze a v neposlední řadě i patřičnou inteligenci.

Foto: Profimedia.cz

Na dnešní ženy fungují zcela jiná afrodiziaka než před léty.

Článek

„Na evoluční úrovni to znamená, že si mocný muž může dovolit zahrnout ženu dostatečnou ochranou a garantuje jí jídlo a komfortní příbytek,“ vysvětluje profesor psychologie David Buss, proč jsou mocní pánové tak přitažliví, i když fyzicky někdy pokulhávají za průměrem.

Profesor Buss z University of Texas zkoumá ženskou sexualitu z psychologického hlediska řadu let a vydal o ní několik knih. Vyjma moci také zmiňuje afrodiziakální účinek bohatství, potažmo peněz.

„Bohatství značí bezpečí. Peníze lze totiž vyměnit za věci, které jsou důležité pro ženskou pohodu, třeba jídlo a ochranu. Či nové boty,“ tvrdí profesor Buss.

Mužský sexappeal jde stranou

A na ženy působí symboly bohatství tak silně, že velký sexappeal má i muž, který si luxusní auto jen půjčí. Ovšem musí svého „vypůjčeného“ statusu využít rychle, jakmile žena celou hru prokoukne, její touha poklesne.

Oxfordští experti však tvrdí, že ženy nejsou jen primitivní samice toužící po mocném a bohatém muži. Dnešní ženy chtějí vedle sebe muže rovněž inteligentního.

„Inteligence souvisí se ziskem zdrojů. Navíc je dědičná, takže značí dobré geny pro děti,“ vysvětluje závěry oxfordské studie profesor Buss.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám