Hlavní obsah

Muži vychovaní v ženském kolektivu jsou prý málo sexy

Austin

Chlapci mající mnoho sester by se měli zaměřit na svou vizáž a vystupování. Pravděpodobně je totiž ženy nebudou považovat za sexy jedince. Tvrdí to psychobiologové z Texasu, kteří se fenoménem vlivu rodin s převažujícím ženským pohlavím zabývali.

Foto: Profimedia.cz

Muži vyrůstající mezi sestrami přebírají jejich chování, nikoli sexualitu

Článek

Podle studie jsou muži vyrůstající v kruhu velkého počtu sester a bez bratrů v dospělosti považováni sexuálními protějšky za méně atraktivní.

Ovšem poměr pohlaví mezi sourozenci ovlivňuje pouze sexuální chování, nikoli sexualitu jako takovou, tvrdí experti z university v Texasu. Podle nich osobnost a chování určují sice geny, ale prostředí, v němž jedinec vyrůstá, pak tyto dispozice značně formuje.

Experti z Texasu to potvrdili při laboratorních pokusech zatím pouze u hlodavců. Sledovali žádanost samců u samic, přičemž předtím ovlivnili, zda tito samci vyrostli v prostředí samých samic, pohlavně smíšených sourozenců či pouze samců.

Prostředí formuje osobnost

Výsledky hovoří jasně. Samci vyrůstající v kolektivu tvořeném pouze sestrami byli samicemi nejméně žádaní a nejméně často se pářili. Samci vyrůstající jen mezi samci naopak měli samic a sexu nejvíce.

„Rodina a její složení jsou důležité při tvarování osobnosti. Prostředí, ve kterém jste vychováváni neurčuje osobnost, ale pomáhá ji formovat,“ tvrdí autor studie z Texasu doktor David Crews.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejvíc sexy jsou pro ženy muži v červeném

Červená barva se přisuzuje ženám, přičemž dámy v šatech červených odstínů připadají mužům nejpřitažlivější. Jenže červená je sexy obecně pro obě pohlaví. Nová...

Výběr článků

Načítám