Hlavní obsah

Mladí často svolí k prvnímu sexu, jen aby nedostali kopačky

Berlin

Před prvním milováním lidé prožívají řadu obav a nejistot. Hlavou téměř každého probíhá řada otázek. Jak se mám vlastně chovat? Nebude to bolet? A co když se jí (mu) to se mnou nebude líbit?

Foto: Profimedia.cz

Kdy nastane ten pravý čas k prvnímu milování, na to musí přijít každý individuálně.

Článek

Žádnou paniku, radí internetový portál stern.de. Při prvních krůčcích se každý člověk staví na hodně nejisté nožky. A v sexu je to vlastně totéž - chlapci i dívky poprvé zkoušejí něco, co nikdy předtím nedělali.

Kdy nastane ten pravý čas k prvnímu milování, na to musí přijít každý individuálně. Někteří začínají se sexem už v patnácti, jiní třeba v osmnácti, devatenácti. A další si počkají až do pětadvaceti.

Vše od začátku nemusí klapat

Bohužel, velmi často dívky i mladí muži svolí ke ztrátě panenství i panictví jen z obavy, že jinak by toho druhého mohli ztratit. A přitom by první milování mělo být něčím mimořádným a krásným. Sex by ale měli chtít a toužit po něm oba, zdůrazňuje stern.de.

Všechno nemusí hned od počátku stoprocentně klapat. Mnohem důležitější je, aby milenci intenzivně prožívali společné intimní chvíle. A protože jsou to hodně osobní záležitosti, měli by si ti dva vzájemně důvěřovat a nestydět se mluvit otevřeně o tom, co se jim líbí, co je vzrušuje - a co ne.

Nejde to? Pak pomůže laskavý humor a nadhled

Je jasné, že často se páry při prvním intimním sblížení nevyhnou drobným potížím. Mladík vstupuje do dívčina lůna příliš brzy, příliš brzy přichází i ejakulace. Někdy se nezdaří proniknutí penisu do pochvy. Svaly vagíny spousty dívek se z nervozity a přílišných obav křečovitě stáhnou a ke spojení pak nemůže dojít.

V takovém případě je namístě rozhodně spíš trocha laskavého humoru a nadhledu než nervozita a výčitky. Milování přece není žádný souboj, kdo s koho. Při prvním sexu je namístě pozvolna zjišťovat, jak reaguje vlastní tělo, i co se líbí tomu druhému. A pak může životní premiéra přinést oběma milencům nádherné prožitky.

Pokud jsou nejistota a obavy před prvním pohlavním stykem opravdu stěží překonatelné, pomůže jediné - mluvit o tom. Pak nehrozí, že se nečekaně objeví nepříjemné trapasy a nedorozumění.

Reklama

Související témata:

Související články

U dospívajících může stres zhoršit akné

Rozsáhlá studie odborníků z USA a Evropy potvrdila teorii, že stres může skutečně výrazně zhoršovat projevy akné u teenagerů. Podle lékařů se kožní projevy...

Výběr článků

Načítám