Hlavní obsah

Muži nedokáží ženy uspokojit tak, jak se domnívají

Novinky, Dana Sokolová

Většina mužů touží po plném uspokojení své partnerky a udělají pro to maximum. Bohužel odměnou jim je často předstíraný orgasmus. Potvrzuje to i nejnovější americký průzkum, ve kterém bylo 85 procent mužů přesvědčeno, že s nimi jejich partnerka dosahuje vyvrcholení, přičemž tuto skutečnost potvrdilo jen 64 procent žen. Pětina z nich tedy svůj orgasmus předstírala.

Foto: Profimedia.cz

Až pětina žen předstírá svůj orgasmus.

Článek

Rozsáhlý Národní sexuologický průzkum v USA tedy jen potvrdil tu skutečnost, že muži o ženském orgasmu mnoho nevědí a snadno se tak svou partnerkou nechají ošálit.

Vypovídá o tom i ten fakt, že většina mužů si myslí, že ženy dosáhnou orgasmu snáze díky vaginálními styku, ve skutečnosti však ženy častěji dosahují vyvrcholení při ostatních způsobech milování.

"Zjištění, že sex je víc než jen vaginální styk, pro nás opravdu mnoho znamená," upozorňuje autor studie Michael Reece, ředitel Centra Indiana University pro podporu sexuálního zdraví.

Podle něj je moc dobře, že mají lidé rozmanité touhy a nebojí se experimentovat. I když jsou stydliví a ke svým hrátkám potřebují často maximální intimitu. Například v podobě tmy při milování.

Při výzkumu bylo také identifikováno 41 různých způsobů milování. Navíc kolem sedmi procent žen a osmi procent mužů se přiznalo ke své homosexualitě či bisexualitě.

Kondom se stává normou

Podle Daily Mailu se kondom stal již pro mnohé Američany skutečnou normou. A to především pro mladé lidi, kteří jsou v tomto směru opravdu zodpovědní. Horší je to s dospělými a pak především s lidmi nad 40 let, kteří kondom při nezávazném sexuálním styku příliš nepoužívají.

Nezodpovědní čtyřicátníci by se tedy měli mnohem více vzdělávat o hrozbách pohlavně přenosných chorob.

Přečtěte si také: Dotek jednou mozku pomůže, jindy ho oklame
Proč si lidé klidní bolavé místo dotekem, a proč se máme potřebu podrbat? I na tyto otázky vědci hledali odpověď ...Více se dočtete ve čtvrtek v deníku Právo (příloha Café). (inzerce)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám