Hlavní obsah

Kondomy už nejsou v módě, tvrdí každý druhý mladý muž či žena

Používat při sexu kondomy už není moderní. Jak ukázaly výsledky mezinárodní studie, myslí si to skoro polovina mladých mužů i žen. Toto překvapivé zjištění vychází z odpovědí více než 5 200 dotázaných.

Foto: Profimedia.cz

Téměř polovina lidí praktikuje nechráněný sex.

Článek

Nešlo přitom o lokální dotazníkovou akci. Badatelé zjišťovali mínění mladé generace o kondomech celkem ve 25 zemích Evropy, Severní Ameriky, Asie i v některých zemích v oblasti Pacifiku.

Celkem 45 procent účastníků či účastnic výzkumu preferuje nechráněný sex. Před rokem bylo takových mladých lidí jen 36 procent.

Mnozí mladíci a dívky především tvrdí, že by se při pohlavních stycích neměla používat žádná antikoncepce. Uvedla to německá nadace světové populace DSW.

Jen polovina dotázaných přitom tvrdí, že jsou dostatečně informováni o způsobu otěhotnění a o možnostech, jak se před ním chránit.

Turci používají jako antikoncepci sprchu

Více než třetina mladých Turků a Turkyň považuje sprchování či koupel bezprostředně po sexuálním aktu za postačující prostředek proti otěhotnění.

V Thajsku se třetina dotázaných vyjádřila v tom smyslu, že "cool" není žádná antikoncepce.

Naopak v Německu byly začátkem září zveřejněny výsledky studie nazvané Sexualita mládeže 2010. Vyplynulo z nich, že v zemi našich západních sousedů používají chlapci a dívky antikoncepci častěji než dříve. A to zejména hormonální prostředky a kondomy.

Na toto téma bylo dotázáno 3500 mladých Němců a Němek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám