Hlavní obsah

Ženy přitahují muži, kteří na tanečním parketu předvádějí výrazné kreace

– Newcastle

Jste na taneční zábavě či diskotéce a toužíte zaujmout některou z dam? Pak zapomeňte na stud a odvažte se. Divoké a téměř nekoordinované pohyby totiž ženy zaujmou mnohem více, než skromné vlnění a pohupování. Podle anglických vědců jsou muži činu, kteří se nebojí svého zesměšnění, pro ženy mnohem více atraktivnější a zajímavější.

Článek

„Tančení v živočišné říši totiž poukazuje na zdraví, fitness a obratnost, a to samé platí u lidí na tanečním parketu,“ tvrdí psycholog Nick Neave z University of Northumbria v Newcastlu.

Podle něj je sice dobré, když se muž výrazně kroutí a navíc jsou ty pohyby ladné, pořád je ale lepší kroutit se a hýbat výrazně, než se jen ladně pohupovat na místě.

„Všechno je to o pohybu těla. Výpady dopředu a dozadu, vlevo a vpravo, otočky. Je to všechno o velkých pohybech a variacích. To poukazuje na sílu, pružnost a tvořivost, což znamená, že je dotyčný pro ženu dobrá partie. Je to o předvádění se, ale funguje to. Tanečník říká, jsem mladý, silný, zdravý a fit,“ vysvětluje Neave.

Působivá gesta

Podle experimentální studie byli jako nejatraktivnější hodnoceni ti muži, kteří výrazně pohybovali trupem, hodně pobíhali na místě a využívali silná a dramatická gesta rukama.

„Nejdůležitější je výrazný pohyb trupem. To poukazuje na pružnost, vitalitu, sexuální dovednost a vysokou sílu,“ vysvětluje Neave. Kdo jen šermuje rukama, či jen poskakuje, nemá tolik sympatií jako muž, který výrazně kroutí trupem v bocích a ramenou.

Krevní zkouška tanečníků podpořila výsledky experimentální studie. Ti muži, kteří byli hodnoceni jako nejlepší tanečníci, byli podle krevních zkoušek také nejzdravější.

Rady doktora Neava pro tančící muže
1. Hýbejte svým tělem – zvláště trupem – jak to jen jde.
2. Vůbec si nevšímejte toho, jak na to reagují jiní muži.
3. Kombinujte pohyby, vyhýbejte se stereotypním pohybům a obměňujte své vlastní kroky.
4. Nenapodobujte jiné tanečníky na parketu.
5. Posilujte svůj trup a sílu v něm při józe a Pilates.
6. Nikdy neopakujte jeden pohyb pořád dokola.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejvíc sexy taneční styl je Flirt Dance

Toužíte být na tanečním parketu sexy? Chcete se cítit jako hvězda? Na rozdíl od hvězdných zpěvaček jako jsou Lady Gaga, Christina Aquilera, nebo Shakira, které...

Výběr článků

Načítám