Hlavní obsah

Ideální muž je štíhlý jako Robert Pattinson, svalovci jsou out

– Aucland

Trávit hodiny v posilovně tvarováním svalnaté postavy se moc nevyplácí. Tvrdí to antropologové z Nového Zélandu, podle jejichž studie totiž ženy v historii dávaly a stále dávají přednost mužům spíše mírně svalnatým a štíhlým. Vítězí tak typy Roberta Pattinsona či Juda Lawa nad těmi podobnými Matthewu McConaugheyovi či Jasonu Stathamovi.

Foto: Profimedia.cz

Robert Pattinson

Článek

Antropolog Barnaby Dixson studoval to, co obě pohlaví shledávají na protějšku atraktivní v historii a napříč kulturami. A výsledky hovoří jasně. Ti, kteří v posilovně nakládají na činky obrovské zátěže a pumpují svoje svaly jako balony, ztrácejí čas. Ženám se spíš líbí štíhlejší muži, kteří se věnují aerobnímu cvičení a mají postavu běžců či plavců.

Foto: Profimedia.cz

Jude Law

„Na biologické úrovni si ženy raději volí štíhlé muže, protože jejich rysy naznačují, že jsou dobrými pečovateli a šlechetnými jedinci, takže budou lepšími partnery,“ tvrdí Dixson.

Foto: Profimedia.cz

Matthew McConaughey

Zajímavé podle něj také je, že univerzálně si lidé na světě vybírají protějšek, který je adekvátně atraktivní jejich vlastní atraktivitě.

Foto: Profimedia.cz

Jason Statham

„Lidé se prostě nepárují náhodně, je časově velmi náročné vybrat životního partnera,“ tvrdí Dixson.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Ideální muž by rozhodně neměl být dokonalý

Z většiny dosavadních průzkumů vycházelo, že za nejpřitažlivější muže jsou považováni černovlasí, modroocí, upravení dlouháni. Ovšem nejnovější studie...

Nejodpudivějším mužem roku je Tiger Woods

Zatímco Johnny Depp je nejpřitažlivějším mužem letošního roku, golfista Tiger Woods se stal tím nejméně přitažlivým pro ženské pohlaví. Sportovec získal titul...

Výběr článků

Načítám