Hlavní obsah

Po třech letech manželství se lidé milují sotva jednou týdně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Manželství sexu moc nepřeje. Po třech letech manželství totiž frekvence pohlavních styků spadne na dvacet procent předsvatebního maxima. Podle nové britské studie páry, které souložily více než čtyřikrát týdně před vdavkami, se na sebe vrhnou sotva jednou týdně už po třech letech manželského soužití.

Foto: Profimedia.cz

Šedesát procent párů je sexem v manželství zklamáno.

Článek

Analýza sexuálního života tří tisíc manželských párů potvrdila, že šedesát procent párů je sexem v manželství zklamáno. Jen čtyři z deseti manželských dvojic mají i po svatbě nadále uspokojivý erotický život.

„Naneštěstí, i když můžete být hluboce zamilovaní do někoho a chtít s ním strávit zbytek života, je také možné, že ze vztahu s ním chcete něco víc. Partner může být podporující, vtipný, inteligentní a milý, ale pokud není inspirací sebevědomí v posteli nebo nenaplňuje očekávání, sexuální život s ním může být velmi frustrující,“ tvrdí mluvčí společnosti provozující seznamku pro mimomanželské poměry LovingLinks.co.uk.

Mnozí to řeší mimomanželským poměrem

Na horší sexuální život po svatbě si v průzkumu stěžovalo 59 procent manželských párů. Osm z deseti párů zažívá v sexu rutinu, neboť ve vyjetých kolejích souloží stále na stejném místě a ve stejné poloze. A 79 procent z respondentů si raději užilo dobrý spánek než spontánní sex uprostřed noci.

Dvě třetiny z těch, kteří mají mimomanželský poměr, považují tento sex za naprosto ohromující ve srovnání s manželským. Pětina pak neváhá využít příležitosti pro jednorázový sex s neznámou osobou a celá čtvrtina si takto zpestřuje sex pravidelně.

Anketa

Jak často se s partnerkou / partnerem milujete?
Minimálně jednou denně
5,7 %
3-5krát do týdne
24,4 %
2krát do týdne
17,3 %
1krát týdně
15,9 %
1krát za 2 týdny
12,4 %
1krát za měsíc
7,8 %
1krát za 2 měsíce
2,2 %
1-2krát za půl roku
2,7 %
1 za rok
2 %
Vůbec
6,4 %
Minimálně, své potřeby řešíme nevěrou
3,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13246 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex při menstruaci už není tabu

Zdánlivě je sex v období ženské menstruace tabu. Ale opravdu jen zdánlivě. Mnoho párů si sexu užívá i při ženiných „dnech“.

Výběr článků

Načítám