Hlavní obsah

Ženy toužící po zajíčcích jsou už mýtus, tvrdí vědci

Novinky, Marcela Janouchová

Dobám, kdy starší ženy ujížděly na o desítky let mladších mužích, odzvonilo. Ze studie zveřejněné na serveru Daily Telegraph vyplývá, že kromě světa celebrit se ženy zaměřují spíše na muže svého věku. Zajíčkům dají přednost možná tak už jen Madonna nebo Demi Moore.

Foto: Profimedia.cz

Ashton Kutcher a Demi Mooreová - model, který podle vědců patří jen do světa celebrit a seriálů typu Sex ve městě.

Článek

Britští psychologové zjistili, že ženy toužící po mladších mužích už téměř neexistují. Při studování několika seznamek přišli na to, že ženy jsou v hledání svého partnera tradičnější a snaží se, aby k nim byl jejich ideální muž věkově co nejblíže.

Doktor Michael Dunn univerzity ve Walesu vedl studii, které se zúčastnilo na 22 tisíc mužů a žen ze 14 zemí pomocí online seznamek.

,,Věk je pro obě pohlaví důležitým bodem při hledání ideálního partnera,“ tvrdí Dunn.

Výsledky výzkumu ukázaly, že ženy mají radši muže starší, nebo stejně staré. Naopak muži dali jasně najevo, že upřednostňují ženy výrazně mladší, než jsou oni sami. Výjimkou jsou jen muži ve věku od 20 do 25 let, kterým vyhovují ženy spíše stejně staré nebo jen okrajově mladší.

Z výzkumu dále vyplývá, že ženy se při výběru partnera zaměřují hlavně na kvalitu jeho postavení, zatímco muži u žen vyhledávají hlavně fyzickou přitažlivost.

Reklama

Související témata:

Související články

Když na prvním rande vázne hovor

Tak a je to konečně tady. Váš vyvolený protějšek vás pozval na rande. Všechno zdánlivě běží, jak má: šaty sedí a účes ještě drží, ucucáváte výborný drink...

Výběr článků

Načítám