Hlavní obsah

Sexuálně frustrované ženy často podléhají romantickým příběhům

Právo, Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taky si říkáte, co na těch všech romantických filmech, knížkách a seriálech ženy mají? Pak vězte, že nejde o nic jiného než o jejich nenaplněné sexuální potřeby a tužby. Podle odborníků si díky těmto příběhům ženy připomínají období, kdy ještě byly zcela naplněny jejich milostné vášně.

Radim Uzel: Romantické filmy jsou ztvárněním nenaplněných fantaziíVideo: Novinky

 
Článek

Zamilovanost z každého vztahu pomalu vyprchává po roce až dvou. Postupně se ze vztahu vytrácejí i nejrůznější něžnosti a zamilovaná slůvka a z milování se stává rutina, což po několika letech může vést k frustraci obou milenců.

Muži tento stav nejčastěji řeší tím, že se začnou maximálně soustředit jen na práci, na sport, své koníčky či milenky. A pokud nemají ani jedno z toho, začnou okupovat gauč s televizí a pomalu a jistě se z nich stanou agresivní, nepříjemní morousové.

Ženy se však s tímto stavem nedokážou spokojit, protože pro svůj život něžnosti a pocit zamilovanosti potřebují. A tak se velmi často upínají k zamilovaným příběhům v podobě filmů, seriálů či knižních románů.

Romantické příběhy mohou prohlubit nespokojenost

Někdy jim tyto příběhy pomohou zlepšit vztah s partnerem, ale většinou to má za následek jediné, a to, že jsou ve svém vztahu ještě více nespokojené a nešťastné. Postupně tak přestanou řešit věci racionálně, a pokud s tím okamžitě něco neprovedou, začnou být hysterické a doslova nesnesitelné. Přitom k lepšímu stavu stačí tak málo.

Aby vztah nezevšedněl, stačí pár doteků denně a občas nezapomenout na malé vyznání lásky. Přestože slova „miluji tě“ většině mužů nejdou z úst, neměli by o ně své partnerky příliš ochuzovat.

Protože pokud je žena šťastná, spokojená a vyrovnaná, nemá proč vyhledávat jakékoli problémy a další důvody k hádkám.

„Ženám nejde jen o sex jako takový, ale především o tu romantickou stránku. Bohužel z většiny dlouhodobých vztahů se právě romantika vytrácí jako první. Lidé spolu nekomunikují, přestávají se dotýkat. Většinu něžností nahrazuje realita spojená s výchovou dětí a provozem domácnosti,“ upozorňuje pro Daily Mail psycholožka Linda Papadopoulosová.

Pokud chce tedy muž se svou ženou vést spokojený a klidný život, pak by jí měl alespoň jednou denně zdůraznit, jak moc ji miluje a jak moc je mu s ní dobře. A nemusí jít vždy o slova, ale například jemné pohlazení, obejmutí či letmý polibek. A totéž platí i pro druhou stranu. I muži potřebují občas slyšet něžné slůvko či cítit pevné objetí.

Reklama

Související témata:

Související články

Problémy při sexu trápí většinu žen

Téměř dvě třetiny žen, konkrétně 62 procent, trpí potížemi v intimním životě. Jde zejména o neschopnost dosáhnout orgasmu, bolest a nechuť se milovat.

Mladé ženy dosahují hůř orgasmu

Mají krásná pevná těla, hladkou pleť v obličeji a co je to nával, zdaleka vůbec netuší. Jenže mladé ženy mají také ve srovnání s ročníky středního věku větší...

Výběr článků

Načítám