Hlavní obsah

Nejvíc sexy jsou pro ženy muži v červeném

– Mnichov

Červená barva se přisuzuje ženám, přičemž dámy v šatech červených odstínů připadají mužům nejpřitažlivější. Jenže červená je sexy obecně pro obě pohlaví. Nová experimentální psychologická studie prokázala, že i ženy touží nejvíce po pánech, kteří mají na sobě červenou barvu či jsou na červeném pozadí.

Foto: Profimedia.cz

Všeobecně platí, že červená barva přitahuje pozornost. Nejen ženy v červených šatech jsou pro muže neodolatelné, platí to i naopak.

Článek

Červená barva je z psychologického hlediska symbolem odvahy a obětování, hříchu a sexuality, síly a vášně. Pokud ji mají na sobě ženy, což bylo prokázáno experimentálně již dříve, muži jen těžce odolávají. Ovšem platí to i naopak. Pokud má na sobě červenou muž, je pro ženy přitažlivější než pánové v jiných barvách.

Experimentální výzkum byl přitom proveden u čtyř různých národů v USA, Anglii, Německu a Číně. Všude byly ale výsledky stejné.

„Červená je typicky považována za sexy barvu u žen. Naše důkazy ale naznačují, že vztah sexuality a červené stejně platí u mužů,“ tvrdí doktor Andrew Elliot působící na univerzitách v Rochesteru a Mnichově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám