Hlavní obsah

Více než třetina mužů se bojí, když řídí jejich partnerka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Přestože mnohé ženy rády řídí, jejich partneři je k volantu pouštějí jen zřídka. Více než třetina mužů svým partnerkám jako řidičkám prostě nedůvěřuje a na místa spolujezdců si sedají téměř výjimečně. A když už si sednou, nedokáží se uvolnit a neustále tlačí za jízdy nohy do podlah, brzdí očima či křečovitě svírají rohy sedadla.

Foto: Profimedia.cz

Muži mají k ženám - řidičkám velkou nedůvěru.

Článek

„Většina mužů věří, že jsou lepšími řidiči než jejich ženské protějšky. Věří, že se umějí lépe soustředit, předvídat situace a mají lepší reakce. Každý pátý muž si pak cestu na místě spolujezdce neužívá a nedokáže se vůbec uvolnit,“ uvedl mluvčí společnosti OnePoll.com, jež průzkum provedla.

Na řízení se tedy ženy s muži jen málokdy shodnou a většinou se přitom velmi pohádají. Muži přitom ženám nejvíce vyčítají jejich nesoustředěnost a to, že se nechají snadno rozptýlit.

Každý desátý muž v průzkumu uvedl, že musel rychle chytit volant, když jeho partnerka byla nepozorná a začala sjíždět z cesty. Stejný počet mužů se nezdráhá v půlce cesty prohlásit: „Zastav někde a pusť mě k tomu.“

Statistiky však hovoří proti mužům. Naprostou většinu nehod a zvláště těch vážných, způsobí právě muži.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám