Hlavní obsah

Muži lžou o počtu sexuálních partnerek víc než ženy

– Londýn

Ne každý se rád svěřuje s množstvím sexuálních partnerů. Lidé se bojí jak příliš nízkého čísla, tak příliš vysokého. Nechtějí si připadat ani nezkušeně, ani promiskuitně. O počtu partnerů tak lžou obě pohlaví, ženy podhodnocují svá čísla, zatímco muži většinou volí opačnou strategii.

Foto: Profimedia.cz

Muži záměrně nadhodnocují počet sexuálních partnerů, u žen s tím mají úspěch.

Článek

Je to proto, že muži jdou po exkluzivitě, zatímco ženám se líbí pánové, kteří jsou vysoce atraktivní pro jiné ženy.

O počtu partnerů lže zhruba třetina žen, přičemž naprostá většina z nich číslo sníží, přizná méně milenců. Polovina kvůli tomu, že se za tak vysoký počet stydí, pětina nechce vypadat promiskuitně.

Ženy také nerady odpovídají na tuto otázku jako první a pro pětinu z nich je problém, když měl jejich nový muž méně milenek.

Muži počet sexuálních partnerek záměrně nadhodnocují

Mezi muži lže o počtu sexuálních partnerů 43 procent. A dvě třetiny z nich své počty raději nadhodnotí. A tato strategie se jim vyplácí, ženy na ni slyší. Podle nové studie totiž chtějí muže, které chtějí jiné ženy.

„Pokud pozorující žena myslí, že jiné příslušnice stejného pohlaví mají zájem o potenciálního muže, pak se její vlastní zájem o tuto osobu výrazně zvýší. Takže když jste žena někde ve společnosti a vidíte jiné ženy zajímající se o nějakého muže, pak se váš vlastní zájem o něj zvýší. Kopírujete výběr partnera od druhých žen,“ tvrdí psycholog Skyler Price z Indiana University.

To také vysvětluje, proč jsou zadaní muži více žádaní a proč ženy často hromadně šílí po jedné či několika málo celebritách, zatímco jiných si nevšímají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám